Kristlik Mõttevõra

Kas sa oled uuestisündinud

11.08.21 10:04 PM By Kristlik Mõttevõra

Jeesus õpetas ühemõtteliselt, Sa pead uuestisündima

Jeesus õpetas ühemõtteliselt, Sa pead uuestisündima. Sest kes ei sünni uuesti, see ei näe vaimumaailma ja ei suuda aru saada vaimsetest asjadest. Aga! Kes ei sünni uuesti vaimult, seda ei võeta üles ka Jeesuse taastulekul. See on aga suurim probleem ja kõige tähtsam otsus, mis vajab tähelepanu enne kui ta tuleb. Sest Sa jääd maha, kui sa ei ole oma vaimus Jeesust vastu võtnud ega ei kuulu tema omade hulka, ning nende üle peetakse kohut, kes ei ole Jeesust omaks võtnud, vastavalt nende tegude järgi. Seetõttu peetaksegi kohut, sest osa usub Jumalat, aga nad ei ole Jeesuse omad, sest nad ei ole teda vastu võtnud, kuid mõned ei tea, et see võimalik on.


Kui Sa oled vaimult surnud, siis sa oled uuestisündimata ja vajad päästmist!


Seda sa tead vaid ise, kas Sinu sees on Jumala vaim, kes Sinu vaimu on puhtaks teinud. Selles pole midagi iseäranist, et sa seda ei teadnud. Sest isegi juudi ülemad ei teadnud seda. Aga sul tuleb ta vastu võtta, sest kes on Vaimust sündinud, see on vaid uustisündinud, Jh 3:5-6.


Seetõttu on ka täna meie ümber palju usklikke, kes usuvad, aga neil ei ole vaimulikku tunnetust ega tunnistust, sest Vaim tunnistab vaid koos Sinu vaimuga siis (Rm 8:18, Seesama Vaim tunnistab koos meie vaimuga, et me oleme Jumala lapsed), KUI sa võtad teda vastu.


Selleks saatiski ta oma Poja, Jh 3:17, et Sind päästa, aga selleks pead Sa talle loa andma ja kutsuma teda oma südamesse. Siis sa hakkad nägema vaimseid asju nii nagu tegelikult vaja on ja sa oled uuestisündinud.


Kui sa aga seda oled, siis sa sünnid uuesti ka Uuel maal, mida Jumal ette valmistab ja mis saab olema siin, kui see uuendatakse. Siis sa tõesti saad ka ihulikult uuesti elada. Sest kes sünnivad uuesti, need saavad ka uue võimaluse. Mõelda vaid, inimesed on alati tahtnud uuesti elada, aga nad pole aru saanud, et see ongi võimalik (!), aga üksnes koos Jeesusega. Sest kedagi teist ei ole siin maailmas (Js 45:22).


Kui Su vaim on elav, siis sa saad uue võimaluse, kui aga mitte, siis aja see asi korda. Kui sa tead inimest, kes usub Jumalat, aga ta pole teda isiklikult vastu võtnud, siis mine räägi talle, et ta peab uuesti sündima, siis ta saab Jumala riiki, Jh 3:5. Ja saab seda kogeda kohe, oma vaimu läbi, kes tema sees seda teeb ja annab endast teada. Võimas!


Kes ei tahaks juba nüüd kogeda Jumala riigi vaimseid asju ja elada uuesti Jumala riigis, mis saab olema temale loodud, et ta võiks elada mitte üksnes tuhat aastat, vaid igavesti!


Sa võid palvetada selle lihtsa palve:


«Kallis Jumal, ma tulen sinu ette ja ma usun sind. Kallis Jeesus, ma usun, et sa surid minu pattude eest ja kahetsen kogu südamest. Palun, anna mulle andeks. Ma avan oma südame ja võtan Sind vastu ja palun, et sa tuleks minu südamesse elama ja uuenda mind oma vaimu läbi. Ma tänan sind uue elu ja alguses eest, et ma võin olla Sinu oma ja Jeesuse nimes päästetud! Ma tänan sind Jeesus, Sinu armastuse eest. Aamen.»


Kui sa seda tegid, siis vaimumaailmas toimus oluline muutus, Sinu nimi pandi kirja, sinu sees hakkab elama Jumala Püha vaim, kes on pitser ja tunnistus sellest, et sa kuulud nüüd Jeesusele ja ta päästab sind koos teiste usklikega tema teisel tulemisel. Nüüd aga tuleb sul leida vaimne kodu, kus sa saad vaimulikku toitu ja suhelda teistega, kes on päästetud. Sa ei pruugi midagi tunda, aga sinu vaim hakkab nüüd sammhaaval tajuma vaimseid asju ja ta õpetab sind, juhendab ja tunnistab seda, mida sina vajad oma elus. Tere tulemast Tema kuningriiki ja head avastamist! See on imeline, kuidas Sa hakkad nägema, kuidas see Vaim sinu sees sind juhib. Ole hoitud ja juhitud.

Kristlik Mõttevõra