Kristlik Mõttevõra

KAS IISRAEL PÖÖRAS ÄRA VENEMAAST

08.04.22 09:31 AM By Kristlik Mõttevõra

Kristliku Mõttevõra meelest on see suur pööre, kuna seni on Iisrael hoidnud Venemaa poole. See on väga oluline ja hea uudis, kui Iisraeli poliitika Venemaa suunas muutub?

Iisraeli välisminister Yair Lapid süüdistab Venemaad sõjakuritegudes Ukrainas. Küprosel 5. aprillil 2022. (Asi Efrati/GPO)
Iisraeli välisminister Yair Lapid süüdistab Venemaad esimest korda sõjakuritegudes, rikkudes poliitikat, mille eesmärk oli vältida Venemaa selgesõnalist Ukraina sõjas süüdistamist.

«Suur ja võimas riik on ilma igasuguse õigustuseta tunginud väiksema naabri kallale. Taas on maapind süütute tsiviilisikute verest läbi imbunud,” süüdistab Lapid koos oma Küprose ja Kreeka kolleegidega Venemaad oma pressiesindaja avalduses.

Pressiesindaja nimetab Lapidi kommentaare ühisavalduseks Küprose ja Kreekaga, kuigi pole selge, kas Ateena ja Nicosia olid kommentaaride autorid või toetajad.

«Ukrainast pärit pildid ja tunnistused on kohutavad. Vene väed sooritasid sõjakuritegusid kaitsetu tsiviilelanikkonna vastu. Mõistan need sõjakuriteod karmilt hukka,“ ütleb Lapid.

Ta mainib rahvusvahelist koalitsiooni, mis toetab Ukrainat, kellest Iisrael on teatud distantsi hoidnud.

"Sõda Ukrainas muudab Euroopa ja Lähis-Ida energiaturu struktuuri," ütleb ta. "Siin on riske, kuid on ka võimalusi, mida peame koos uurima."

Kristlik Mõttevõra