Kristlik Mõttevõra

KAS ABIELLUDA UUESTI VÕI MITTE?

02.09.22 09:42 AM By Kristlik Mõttevõra

Vahel tulevad lesed pastori juurde ja küsivad, kas ma võiksin uuesti abielluda? Pastor siis tavaliselt viitab kirjakohale, et taevas ollakse kui inglid. See on õige, aga see on vaid taevas, lühikest aega. See ei kesta igavesti. Siit aga tuleks esitada pastoril küsimus: kas sa tahad elada temaga igavesti?

See ei ole üksnes 7 viletsusaastat, mil päästetud viibivad eemal. Sest inimene ei jää igavesti taevasse, mis on loodud inglitele. Prohvetites kirjutatakse, et Jeesus tuleb tagasi pärast viletsusaastate täitumist ja kehtestab siin oma riigi. Nii tuuakse tagasi ka kõik pühad. Seega omab vägagi tähtsust see, mida sa otsustad oma abielu osas. Kui sa ei soovi olla igavesti koos oma abikaasaga, siis piibel ütleb, et lesk on vaba abielluma. Kui sa aga tahad elada IGAVESTI koos oma valitud abikaasaga, siis ära uuesti abiellu.

Abielu oli vanasti eluküsimus, sest leseks jäämisega kaasnes naisel vaesus ja ühiskonnas puudus kindlus. Kuid täna see enam pole nii. Kui keegi jääb leseks, siis see ei tähenda, et ta vaesub või jääb ilma sotsiaalsest toest. Piibel on ka praktiline raamat, mis lähtub inimese esmavajadustest, milleks on ka eluga toimetulek.

Kui nüüd aga keegi otsustab, et ta ei abiellu enam, siis tema abielu tõotus kehtib edasi. See tähendab, et kui pühad tuuakse tagasi, siis tema tõotus kehtib ka selles olukorras ja igavesti. Sest see planeet on koht, kus Jeesus valitseb ja kus ta kehtestab oma riigi ja need põhimõtted, mis on Jumala sõnas, need ei muutu tühiseks vaid kestavad ka Tema riigis ning igavesti.

Sellest on vähe kirjutatud, sest pastorid ei julge sõna võtta, aga tegelikult on kõik oluline piiblis juba ette teada, mis siin toimuma hakkab ja kuidas elu edasi läheb. See ei ole väljamõeldis, vaid reaalsus, mida piibel kirjeldab üsna detailselt.

Nõnda siis, kui sa armastad oma abikaasat, andsid talle Jumala ees tõotuse, siis sa võid seda pidada lõpuni, ka selle lühikese aja, mis tuleb veeta üksi ja hiljem taevas mõnda aega, aga pärast seda saate te olla igavesti koos. Kui teil on igavene elu, siis see on igavene! Mitte taevas, vaid siin, millest rääkis Jeesus ja õpetas ja mida ta hakkab ühel hetkel valitsema koos Sinu ja sinu abikaasaga. Te olete juba täna Tema riigi esindajad, valitsejad ja seda ta paneb teid tegema ka oma riigis.

Tegelikult on sellele ilma pika jutu ja teemast mööda keerutamata lihtne vastus: Kas sa tahad elada oma abikaasaga igavesti koos? Kuidas sa tahad, nii ka läheb. Valik on Sinu!

Kristlik Mõttevõra