Kristlik Mõttevõra

JUMALA SAADIKU MEELEVALD

02.09.22 09:34 AM By Kristlik Mõttevõra

Igal kristlasel tuleb aru saada kes ta on?! See tähendab, kes ta oli enne ja kes ta on nüüd, ja mis vahe sellel on? Kui ta on teadvustanud seda kes ta nüüd on, siis tuleb muuta ka oma hoiakuid. Enam ei ole ainuõige teha oma asja, vaid teha asju koos Issandaga, kes teda kutsus. Muidugi saab teha ka oma asja koos Jumalaga, aga kristlase seisus on uus olukord. See on olukord, kus ta ESINDAB Jumalat, aga TEMA ise ajab kristlase asju kõige muu peale. (Mt 6:33) Kes arvab, et ta suudab oma asja paremini teha kui Jumal seda teeb? Isegi Jeesusele anti meelevald ülevalt. (Mt 21:24)

Kui keegi nüüd teeb valikuid ja ostused, siis ta teeb neid uue STAATUSE põhjal, teadvustades, kes ta on ja keda ta esindab. Ta ei ole enam endine, ta on täiesti UUS LOODU! (2Kr 5:17) Kusjuures, Jumala vägi isegi ei lase tal kõike enam teha, mis läheb seisusega vastuollu. Näiteks ta ei saa enam rääkida mingeid sõnu või välja öelda mõtteid, mida ta varem ohtrasti praktiseeris. (vandumine) See on Jumala vägi tema sees, mis seda korrigeerib.

Kui kristlane on Jumala esindaja, kes teab oma õigusi ja volitusi, siis peab ta teadma ka seda, et seisusega anti MEELEVALD. Igal saadikul on meelevald, mida ta omab ja seda tuleb RAKENDADA, mitte varjata inimeste ees! ("Aga igaühe, kes iganes minu ära salgab inimeste ees, tema salgan ära ka mina oma Isa ees, kes on taevas." Mt 10:33)

Meelevald on mitte üksnes teadmine, et tal on voli ja võim, vaid ka sellega kaasnev mõjujõud, mis toimib usu läbi, kellelt see meelevald anti. (võrdle "Sinul ei oleks mingit meelevalda minu üle, kui see poleks sulle antud ülalt" Jh 19:11) Seda voli ei saa enam ignoreerida, sest kui isegi keegi kellele see anti ei kasuta voli, siis inimesed ikkagi teavad et tal see on.
Mis siis takistab Sind seda meelevalda kasutamast või kes?

Võta see teadmine vastu ja kasuta oma meelevalda, mis Sulle on antud ülevalt. Sa oled SAADIK, kellel on esindusõigused ja täieõiguslikud volitused teha ja kehtestada kõike, mida see meelevald enesest kujutab.

Kristlik Mõttevõra