Kristlik Mõttevõra

JUMALA RIIK ON PIIRITU

10.12.23 10:53 PM By Kristlik Mõttevõra

Riiki ei saa valitseda ilma maata, selleks peab olema territoorium. Jumala riigi jaoks pead samuti kehtestama OMA(JUMALA) VALDUSE piirid.
Tänapäeva inimesed ei mõista seda, sest nad elavad õhus, korterites, kus maaga puudub kokkupuude. Nende all on teine korter ja siis autoparkla. Nii nad ei tunneta, et neil on maa või ammugi kuskil piir, sest läbi seina kostub naabri telekast saade, mida sa kuulda ei taha ja iga kell võib keegi sisse trampida sinu ellu ning nõuda näidikute numbreid või mõni suitsetab akna peal ning suits imbub sinu valdusesse, jpm.

Kinnisvara ilma maata on õhk, korterite omanikud on ostnud õhku. Õhumüüjad on selles osavad. Kui maja ei ole, siis ei ole ka jalga kuhugi panna. Mõtteline osa maast ei ole maa, see on kujutlus, tegelikult pettepilt.

Kui maja kokku kukub, siis seda korterit ei ole; siis ei ole ka enam territooriumi, ammugi piiri, sest see oli õhus ja ettekujutletud. Jumala riik on sinu ümber, aga õhuvalla vürst ei ole ettekujutlus, vaid vaimne reaalsus. Kes üritab sulle rüvedate vaimudega sisse sõita. Seetõttu ta heitis Jumalale ette: "Eks sa ole teinud igast küljest aia ümber temale ja ta kojale ning kõigele, mis tal on?" Iiobi 1:9.

Kui sa inimesega suhtled, siis sinu välja sirutatud käe ulatuses on see piir, mille Jumal pani loomisega inimese ümber ja kui keegi seda ületab, siis sa tunned end ebamugavalt. On nii? Sa ei oska seda seletada, aga see on nii.

Juudid hoidusid kokkupuudetest inimestega, kelles oli rüvedust või rüve vaim. Ammugi ei söönud nad koos paganatega ega lubanud neid oma koju. Jeesusele heideti seda ette.

Me ei ütle, et ära võta vastu külalisi. Kui aga sinu juurde tuleb seltskond, kes sõidab sinust üle, suitsetab või tahab pidutseda või räägib rüvedaid mõtteid, siis sa kahetsed oma südames, et nad tulid ja tahad, et nad kiiresti lahkuksid! On nii? Selline on vaimumaailm. Nad ületasid riigi piiri ja "tungisid" oma valede mõtete ja kavatsustega sinu valdusesse.

Kõik mis avab ukse selle maailma vaimule, tuleb OMA valdusest välja visata. Ka taevasse ei pääse ükski rüve ega see, kes teeb pattu. Miks peaks siis sina oma riiki sisse lubama või seal hoidma seda, mis ei kuulu Jumala riiki? Ent enne sa pead kehtestama piirid, seadma üles müürid, kõrvaldama müüripraod, aiaaugud sulgema ja siis seisavad ka inglid nagu üks mees ümber sinu territooriumi.

Internetis ei ole piire. Seetõttu seal ei saa kehtestada riiki, see on globaalne, aga Jumala riiki ei jää see alles. Need ametid ja oskused muutuvad kasutuks. Kogu internet kõrvaldatakse, sest see on nagu korter, millel pole maaga kokkupuudet. See on virtuaalne reaalsus ja seda ei jää alles pärast seda kui Issand tuleb pühadega Õlimäel ja kõrvaldab kõik selle, mis ei kuulu ega austa Jumalat.

Sina saad aga täna pühitseda seda piiri ja ala kus sa elad ja muuta selle kindluseks. Toimugu maailmas mis iganes, langegu tuhanded sinu kõrvalt, aga sinusse see ei puutu; sest sina oled Jumala kaitse all ja ta võtab seda tõsiselt. Maailmas on miljoneid mikro Jumala riike, aga ühel päeval need liidetakse ja ka sinu maaala saab olema suur, milles sa valitsema hakkad. Ent täna valitse juba selles, mida sinu hoolde on antud! Selleks tuleb võtta valitseja meelevalla hoiak ja end kehtestada.

Oled ju märganud, kui sa kuhugi sisened, ruumi kus on mittekristlased, aga need teavad sinu usku, siis nad tunnevad end kohmetunult, sest Jumala riigi esindaja ning valitseja sisenes territooriumile, kus nad ei taha näha teda. See on rüvetate vaimude tõttu, kes seal õhuvalla ruumis on. Kuid inimesed ei saa sellest aru, need kes ei ole usklikud. Sina aga saad ja oled valguseks!

KINNISVARA PIIBELLIKUS KONTEKTIS

Piibellikust seisukohast ei ole elukohal väärtust, kui see ei ole maaomand. 


Täna on inimestele kott pähe tõmmatud. Sest neile müüakse korterit maaomandi pähe e kui kinnisvara. Korter on vallasvara. Ukraina sõda on seda näidanud kogu maailmale. Kus linnad on tehtud maatasa. Kui selle maa peal oli eramaja, jääb selle purustamise korral omanikul võimalus uuesti üles ehitada, nagu nt müürid, mida VT sõdades üles ehitati. Ehitad üles, sest see maa kus hoone paiknes, oli sinu oma. Kuid tuhanded korterid, mis tehti maatasa, neid ei ehita keegi üles ja sellele maale pole võimalik ehitada korteri omanikul midagi. Sellest maast kuulus temale paar ruutmeetrit mõttelist maad. Reaalsus on see, et kui keegi isegi tahab, siis ta ei saa oma seitsmenda korruse korterit ehitada ilma, et alumised ei ole samuti ehitatud. Seetõttu jõudis ka miljonitele ukrainlastele kohale kurb tõsiasi, et neil ei ole enam midagi, see paisati õhku. Haitus. See mida nad pidasid kinnisvaraks, tegelikult seda ei olnud. Kinnisvara piibellikus tähenduses on eelkõige maa, isegi mitte hooned. Maa on Lähis-Idas eriliselt kallis, sest enamus inimesi seal kultuuris saab aru, et maa on vara, mida ei saa teisaldada, see jääb igal juhul paigale. Inimesed, kellel on maa ja seal asub maja, need on ehitanud maja nö kaljule. Mitte liivale, mida ära saab kaotada. Jeesus rääkis sellest. Jumal jagas Palestiina alad 12 suguvõsa vahel. Seal ei räägitud hoonetest. Maad ei saa juurde luua, vaid tuleb aru saada, et meie planeedi ulatuses on see jaotatav. Seetõttu te näete ka tülikohtades tarasid, nii Iisraeli tara või Mehhiko tara, millega kaitstakse oma vara. See on piir. See on iga omandi puhul vältimatu. Ka Jumala riigi kodanilel on oma valduste piirid ja need määravad ära, kus see riik algab ning kellele see kuulub.


Margus Veisveer, 7. detsember 2023

Kristlik Mõttevõra