Kristlik Mõttevõra

JUMALA LAPSEKS SÜNNITAKSE

04.10.22 08:47 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumala lapseks sünnitakse, mitte ei saada! Kui keegi õpetab teile, et see on kuidagi seotud saamisega ja sa pead ise pingutama, ootama, siis ärge isegi kuulake teda! Paulus ütleb galaatlastele: "Nüüd te olete kõik usu kaudu Jumala lapsed Kristuses," (Gl 3:26) ja roomlastele ta selgitab: "Seesama Vaim tunnistab koos meie vaimuga, et me oleme Jumala lapsed." Enne seda ta ütleb: "Sest kõik, keda iganes Jumala Vaim juhib (pange tähele "keda iganes!), on Jumala lapsed." (Rm 8:16 ja 14 salmid)


Milles siis asi on? Jumala lapseks saamine ei ole mingi inimlik adopteerimise mudel või protsess või katseaja või kasvamisega seotud tiitel, et ühel hetkel, kunagi sa oled Jumala laps. See on valeõpetus, kui keegi nii õpetab. Jumala lapse tunnus on Püha Vaim ja tema juhib Jumala last, kes pitserina on kinnituseks ja märgiks. Kuidas seda saadakse? Üksnes uuestisünni läbi Jeesuse Kristuses. Kohe, kui su vaim sünnib uuesti, oled sa Jumala laps. Sarnaselt kui sa sündisid siia ilma, said sa kohe lapse staatuse. Nii toimub ka Jumala lapseks sündimine, kohe kui toimub uuestisündmine, on Vaim selle tunnistuseks. See ei ole mingi aega nõudev tegevus, et su vaim sünnib uuesti ja siis kuidagi sa ühel hetkel saad lõpuks ka selle tiitli ja õiguse olla Jumala laps. See on vale! Ärge isegi kuulake neid, kes sellist teooriat teile üritavad pähe määrida, see ei tule Jumala sõnast ega ole tegelik Jumala tunnistus ega pääste.


Jumala lapseks saamine ei ole arengu küsimus, et sa võtad vastu staatuse ja õigused ja siis ühel päeval oledki. Selline valeõpetus on väga salakaval. Mis on sellise valeõpetuse point? Selle juur on käsumeelsus ja orjastamine, sinu allutamisest tulenev kontseptsioon. Väga kaval, et pisendada väge, mis sinus tegelikult on ja teadmist Jumala vaimust ja tiitlist, kes sa oled, et sa ei võtaks seda sõna sõnalt ja pigem hoiaksid madalat profiili, nagu eestlane ütleb. Selline "protsess" on vaid kuradile kasulik, mitte Kristusele. Sest see hoiab sind eemal tegutsemast. Selline kaval õpetus väidab, et ühel päeval sa saad Jumala lapse meelevalla ja siis sa oled Jumala laps. Tegelikult on selle konteksti tõlgendus väär. 


Jumala lapse meelevald on sul kohe kui sa sünnid vaimust uuesti ehk saad päästetud. Jeesus saatis kohe värskelt usule tulnud jüngrid teenima teisi inimesi ja neile alistusid isegi kurjad vaimud. Niisamuti, kui sa oled vabastatud kurjast vaimust ja said päästetud, võtsid vastu Kristuse oma Issandaks, nii kohe sa saad väe et seda sama pakkuda ka kõigile teistele, mida sa ise just kogesid ning kogu Jumala lapse meelevallaga. Momentaalselt! Vaimud alistuvad, mitte selletõttu kes sa inimlikult oled, vaid selletõttu, kes on sinu sees. Sinu sees on Püha Vaim! Sest Kristus elab nüüd sinus oma Püha Vaimu läbi, mis on pitser ja tunnistus ja nõuandja, samuti Jumala vägi, mille meelevald kehtestub koheselt kui Püha Vaim tuleb sinu sisse. Seetõttu sul on see õigus ja jõud vaimumaailmas, mitte sinu inimlikust isikust, vaid sellest isikust, kes elab nüüd sinus! Tema teeb ja teostab kõike sinus. Seetõttu on valeõpetus ilmselgelt see, et inimeses justkui ei ole seda jõudu veel piisavalt või oskust ja väge! Kuidas ei ole, kui Kristus tuli elama ja Püha Vaim on inimeses? Kas te nagu mõtlete ka, kes te sellist valeõpetust levitate?! Kui läbipaistvalt vale teie õpetus on Jumala lapse meelevallast ja tema staatusest! Kristus on juba tulnud ja selle kaudu on kogu meelevald ja vägi, mida Kristus selle inimese kaudu tahab ilmutada. Kristust ei saa kammitseda, pisendada ega mingit kasvamise protsessi paigutada, jupp jupi haaval anda Kristust juurde. Tõde on see, et nüüd ei ela enam inimene, vaid Kristus!


Tõsi on ka see, millest Johannes räägib, et veel ei ole saanud avalikuks, kes me ükskord oleme. Kuid see on rahuriigis, mitte täna, mitte uuestisünnist! Johannes ütleb otse: "Sellest on näha, kes on Jumala lapsed ja kes kuradi lapsed." Sest kui sa lähed palvetad nüüd inimese eest, siis sa teed õigust ja sinu teod on nähtavad, et sa oled Jumala laps. Mitte lihtsalt kristlane, vaid Jumala laps! Meelevallaga, staatuses ja väestatud, sest muidu oleksid need kuradi lapsed, kes ei tee õigust. (1Jh 3:10). Paulus ütleb filiplastele, et te olete laitmatud, puhtad, veatud Jumala lapsed. (Fi 2:15) See ei ole mingi protsess. Sest kui keegi vaimust uuestisünnib, siis see ei ole poolik protsess, vaid lõpetatud, ta on puhtaks tehtud ja uuestisündinud. Sa ei sünni edasi ja edasi ja edasi, vaid sa juba sündisid (!) ja nüüd oledki Jumala laps ja Kristus on sinu see Issand, kelle läbi sa saad päästetud ka tulevase viha eest, kuigi sa oled juba patust pestud ja meeltparandanud, siis sellele lisaks tuleb veel ülesvõtmine.


Sul on Jumala lapse tiitel/staatus, koheselt ja selle juurde kuuluv meelevald, otsekoheselt, millega sa võid teha kõike seda, mida Jeesus su südamele paneb ja sa teostad seda tema väe ja juhtimise all, sest kõik, keda iganes Jumala Vaim juhib, on Jumala lapsed. (Rm 8:14)

Kristlik Mõttevõra