Kristlik Mõttevõra

JUMAL TERVENDAS PUUGIHAMMUSTUSEST

31.08.23 08:52 AM By Kristlik Mõttevõra

Kasutage mett ja pange terve käsi hammustuse peale ning palvetage

Jumala vaim ütles, et kirjuta sellest kõigile! Tavaliselt juhtub minuga igasuguseid huvitavaid asju ja pea iga päev võiks midagi tunnistada, aga enamasti on need pigem endale usu kinnituseks. Seekord ütles Püha Vaim, et pane see lugu kirja, aga mitte enne, kui sa näed tulemust. Nii ma siis olen paar päeva oodanud sellest, aga täna võin täie veenumusega öelda, et see on tõesti õige. Mitte emotsioon, vaid põhineb faktidel. 

Lugu järgmine. Olen üsna sageli looduses ja mulle meeldib ka metsas aega veeta, ent iga kord kui ma metsast tagasi tulen, kontrollin üle, et mul poleks puuki. Puukidega võib meil igal ühel pistmist tulla ja võib seda külge saada isegi õuemuru niitmisega. Ma ei tea, kus täpselt selle puugi sain, aga olen ka varem puuke avastanud ja need korrad sain need enne kätte kui puuk jõudis siseneda või oli just kinnitunud. Sellega pole ka mingit erilist märki tekkinud ja oht puudub, enne kui puuk end teostama asub. Kahjuks selle loo tegelane teostas end minu külge korralikult ja tänu sellele, et ta suutis leida koha, mis jäi märkamata. See koht oli vöökohast mõni sentimeeter allpool. Ei märganud kohe. Ühel hetkel tualetis käies näen, et külje peal on punane laik ja tegelene end korralikult sisse seadnud. Korraks see ehmatas ära: kuidas see võimalik on? Mul on puugi eemaldamiseks platsist vahend, mida apteegid levitavad ja kasutasin seda ka sel korral. Puuk oli end juba üsna sügavale imenud ja sellest andis märku ka umbes 5-6 cm laiune punetav ring. Sellist pole kunagi olnud veel. Mõtlesin, asi selge, nüüd on see juhtunud! Kunagi pidi see ju juhtuma. Eemaldasin puugi ja steriliseerisin haava. Mõtlesin, et vaatame, kas punetus läheb ära järgmiseks päevaks. Ega midagi tarka muud ei teinudki. 

Järgmisel päeval tabas mind aga üllatus, kahjuks oli punane ring kolmekordistunud ja enam polnud kahtlustki, et tegemist oli mürgitusega. Küsimus oli milline haigus? Otsisin üles puugiinfo.ee veebilehe ja seal see on. Puugihammustuse kirjelduse järgi pole kahtlustki on nüüd kas puukborrelioos või puukentsefaliit, seda näitab aeg ja mõtlesin, et jään mõneks päevaks ootama. Ravi on antibiootikumidega. Kuna mul mingeid kõrvalnähtusi ei ilmnenud, siis mõtlesin, et perearstile veel ei helista. Nii või teisiti ta midagi teha ei saa enam. 

Kolmandal päeval oli punane ring umbes 8-9 cm lai ja tundus, et asi eelmise päevaga on punasemaks läinud. Kuna puugiinfo lehel kirjutatakse, et arstid kasutavad antibiootikume, siis mõtlesin, et tuleb siis teha ettevalmistusi. Mõtlesin juba läbi, mismoodi asju korraldada, aga Jumala vaim tuletas meelde, et on olemas ka looduslikud antibiootikumid. Tõepoolest, on ja üheks nendest on mesi. Ma tarvitan mett väga sageli, aga ma eriti ei usu, et see seespidiselt mind kuidagi sel korral aitaks, vähemasti ei aidanud. Lugesin mee omadusi ja mõned neist kirjeldasid pikemalt selle kasutamist, mida kasutati ka haavade desinfitseerimiseks sõja ajal, kui ravimeid ei olnud ja see pidi naha taastamisel oluliselt hästi toimima. Mõtlesin, et hea küll, kui see parandas haavad, siis võin proovida määrida seda puugi laigule ja mõeldud tehtud. Hõõrusin näpuga laiali ja tegin seda neljal päeval järjest mitu korda päevas. Alguses see koht sügeles või tekitas sellist ebameeldivat kihelemist. Aga mõtlesin, et ju siis toimub mingi mõju, mida mees sisaldav antibiootikum peaks ju tekitama? Olin seda juba 4 päeva määrinud, aga see imendus naha sisse ja riietele ei jäänud suurt midagi külge. 

Esimesed viis päeva ei toimunud suuri muutusi, aga kuuendal päeval kadus ära suurem osa punetusest ja jäi alles punane ring, mis aluses oli. See andis lootust ja mõtlesin, et vaata aga vaata, toimibki! Mesi teeb oma tööd. Siis tabasin end mõttelt, et mida piibel puugipuhul kirjutab? Meenus Pauluse lugu, kui palavuse tõttu tuli lõkkest välja mürkmadu ja hakkas tema kätte kinni. (Ap 28:3) Mõtlesin endamisi, hea küll, mul pole mürkmao hammustus, aga piibel kirjutab "Vaata, ma olen andnud teile meelevalla kõndida madude ja skorpionide peal ja vaenlase kogu väe peal ja miski ei tee teile iial kahju." (Lk 10:19) Luukas oli arst ja ilmselgelt teadis millest ta kirjutas. Peas hakkas korrutuma sõna: "miski ei tee teile kahju". MISKI! See puugimürk on ka ju miski? Ok. "Võta ennast kokku ja palveta!" ütles sisemine hääl. Panin oma käe puugihammustuse peale ja palvetasin: Isa sinu sõna ütleb, et sa oled andnud meelevalla kogu vaenlase väe peale ja miski ei tee iial kahju, siis ma palun, et ka see mürk ei teeks mulle kahju! Ma sõitlen seda mürki, see peab lahkuma - nüüd! Ootasin veel mõned minutid, aga midagi ei muutunud. Mõtlesin, ok, kui see palve saab vastuse, siis peab see punane laik ära kaduma ja ma ootan ja vaatan paari päeva jooksul mis juhtub. Mul oli juba väike usk tekkinud seoses mee antibiootilise mõjuga, sest puugiinfo kirjutas, et see laik läheb hullemaks ja siniseks, minul aga see hakkas vähenema. Järelikult midagi muutus juba paremuse poole. Mõtlesin, hästi, vaatan kuidas homme on. 

Järgmine päev oli midagi veel näha, aga see oli märkimisväärselt tagasi tõmbunud, enam ei olnud punane laik, vaid väiksed laigud, umbes pool sentimeetrit. See oli eile, täna aga, on vaid mõned täpid alles sellest kõigest ja mõtlesin, et nüüd on aeg, pane see asi kirja ja avalda ka teistele. 21. augustil hammustas puuk. 22. augustil oli see punane osa mitmekordistunud. Täna on 30. august ja puudub punane osa, rääkimata sinakast varjundist või kooriku moodustumisest, ammugi armi moodustumisest. Mis peaks ilma ravita jääma 2-3 nädalaks enne kui kaob. Puuduvad muud sümptomid. On aeg teha kokkuvõtteid. 

See ei põhine mingil oletusel, et ma olen terve, vaid faktidel, mis silmaga on nähtavad, järelikult saab seda vajadusel kontrollida. Tunnistuste puhul on alati oluline, et meditsiiniliselt oleks võimalik tuvastada muutust. Ma arvan et, mesi oli hea mõte, kuna selles on tõepoolest antibiootikum ja see teeb nahale head, aitab nahal taastuda. Seda kuidas see "ravim" puugimürgiga toimis, seda kahjuks teab vaid Jumal. 

Pole kuulnud, et keegi oleks puugihammustuse koha määrinud sisse meega, aga nüüd soovitan kõigile, tehke seda kindlasti! See toimib. Kuid kolme päeva jooksul kadusid välised sümptomid naha pealt, seda ma mee arvele ei paneks. Seal on Jumala sõrm mängus! See ei ole loogiline, kuna haiguse kulgemise kirjeldusega sellist muutust ei toimu. Seega tänu Jumalale! Mitte miski ei tee teile kahju! Te võite kõndida usside peal, aga see ei tee teile iial kahju. Seetõttu minu soovitus on, kasutage mett ja pange terve käsi hammustuse peale ning palvetage uskudes ja te saate terveks!

Ma usun, et see väike vahesündmus võib mõnele anda julgust või kinnitada, kui tal endal on midagi sarnast juhtunud ja te võite uskuda, mida arstid või ametlik, riiklik veebileht sellest kirjutab, aga võite otsustada, et ma ei võta seda vastu, vaid seisan Jumala sõna toel ja Jumal on andnud kristlastele meelevalla, seista kogu vaenlase väe peal ja "miski ei tee teile iial kahju". Lk 10:19

30. august 2023.a
Margus Veisveer

Kristlik Mõttevõra