Kristlik Mõttevõra

JUMAL TÄIDAB NAERUGA

29.04.22 04:39 PM By Kristlik Mõttevõra

"Ma naeratasin neile, kui neil puudus usk." Ii 29:24

Inimene on loodud Jumala näo järgi. Kui see on täpne, siis Jumalal on huumorisoon, sest kõigi loodute seas on huumoritaju ÜKSNES inimesel. Loomadel seda ei ole. Kurat kaotas huumori taju, millega teda alandati, aga isegi patune mõistab nalja. Inimesel on huumori meel, mis teeb kuradi kadedaks. Kuradi saab isegi tuvastada huumori läbi, kuna ta ei mõista nalja. Inimene saab naljast aru, kurat aga mitte. Nali aitab teid kuradile vastu panna. Jumal tegi seda. Seetõttu võib nali pinged maha võtta.

Inimestel on naljasoon erineval määral, kellel rohkem või vähem. Kui aga inimene muutub kurjaks, siis VÄHENEB tal nalja taju seda mõista; seetõttu te näete neid, kes väidavad, et Jeesus ei teinud nalja. Kus te seda teate?

"Õel kavatseb kurja õigele ja kiristab tema peale hambaid. Issand naerab teda, sest ta näeb tema hukatuse päeva tulevat." Ps 37:12,13 Jumal pilkab õelust (Ps 2:4) ja naerab selle välja. "Aga sina, Issand, naerad neid, sa pilkad kõiki paganaid." (Ps 59:9) Kui langenud inimene pilkab midagi, siis, see on lihalik või patt.

Paradoksaalne, et Jumal räägib naerust just Iiobi raamatus, mis on tuntud kui valude raamat. Jumal naeratab meile, kui meie usk väheneb. Eestlased ütlevad, et naer on terviseks, aga kui paljud neist teavad, et naer aitab uskuda? Kui inimene enam üldse nalja ei mõista, võib ta kaotada terve mõistuse. Kahjuks uskmatud naeravad usu üle. (Mt 9:24, Mk 5:40, Lk 8:53)

Kui piiblis on kirjutatud tekste, siis need on VALIKULISED. Väita, et Jeesus ei naernud või ei mõista nalja või ei luba nalja teha, on söge või käsumeelsus. Psalmist kirjutab: "Kes taevas istub, naerab." Ps 2:4

Igale asjale on määratud aeg, "aeg nutta ja aeg naerda, aeg leinata ja aeg tantsida" Kg 3:4. Jumala huumoritaju väljendub ainuüksi loodud olevusi vaadeldes, kui veidrad, kummalised ja naljakad need on, eriti kuidas loomad käituvad. "Õndsad olete teie, kes te nüüd nutate, sest teie saate naerda!" Lk 6:21 Eestlased ütlevad vahel, kes pärast naerab, naerab paremini.

"Veel täidab ta sinu suu naeruga ja su huuled hõiskamisega." Ii 8:22

Kristlik Mõttevõra