Kristlik Mõttevõra

JUMAL: MIDA SA TAHAD?

21.12.23 12:01 PM By Kristlik Mõttevõra

See on üks kuradi kaval vale, kus räägitakse, et Jumal ei ole kaubamaja ja ära palu esemeid, mida sa ise pead välja teenima. See vale on kasulik kuradile, sest see pärsib sinu tegevust ja paralüseerib usu. Sa ei usu, et Jumal võiks sulle praktilises elus toeks olla. Siis su elu jääb seisma, kinni. See on kasulik kuradile, kui sa ei tegutse. Kuid mitte Jumalale.

Ta alati küsis: mida sa tahad? Kõik evangeeliumid rõhutavad seda, et inimesel tuli täpsustada oma vajadus ja Jumal tegutses siis. Isegi kui sa kaubamajja lähed, siis sa ju ei küsi lihtsalt "Müüge mulle üks telekas." Müüja ei saa seda müüa, sest sa pead täpsustama, margi mudeli ja palju muud ja siis valitakse välja ese, mida sa saad osta. Piibel õpetab ka, vaadake, Jumal on hea, ostke! Tema ostis meid vabaks. Kui jüngrid tulid püügilt tagasi, siis Jeesus küsis, kas te saite kala? Ta pidi ju teadma, et nad ei püüdnud sel päeval midagi. Ta on Jumal ja teab kõike. Aga ta küsis. Kas ta ütles neile, et visake võrk vette? Ei öelnud. Ta ütles neile täpselt kummale poole tuleb võrk vette visata ja siis tõmbasid jüngrid välja 153 kala. Ta ütles: " Heitke noot paremale poole paati, siis te leiate!" Jh 21:6

Jeesus küsib sinult: mida sa tahad? Ta ju näeb su vajadust, aga sul tuleb täpsustada ja kirjeldada. Üks väga tuntud näide on ühe tuntud Korea pastori Cho lugu. Kus ta palvetas jalgratast. Paljud on seda lugenud. Kuid paljud teist panid tähele, mida Jumal tegi? Ta saatis David Yonggi Cho juurde mehe, kes ütles: "Vaata, Jumal tahab teada millist jalgratast sa soovid?" Cho üllatus oli suur, esmalt sellest, et tema juurde tuleb võõras, kes teadis tema palvet ja lisaks sõnumiga, mida Jumal ütles võõrale tema jaoks.

Niisiis. Kui te palvetate, siis on väga tähtis kirjeldada oma soove ja täpselt. Sest siis Jumal ei pea küsima millist või mida! Kui sa üksikasjalikult ütled välja oma palve, siis Jumal tegutseb kiiremini. Nimeta see! Bartimeus * oli see pime, kes pidi samuti kirjeldama ja siis Jeesus tegutses. Kas Jeesus ei näinud tema vajadust, et Bartimeus oli pime? Muidugi sai aru. Kuid pimedad küsisid raha, nad ei julgenud paluda nägemist. Pimedatel võis olla palju vajadusi. Ta võis vajada uusi riideid, toitu jne.

Sina palud, Jumal teeb. Sa võid kõike paluda. Kõike mida te vajate! See on koostöö tegemine. Sul tuleb teha koostööd ka poe müüjaga, ammugi siis Jumalaga. See on viis, kuidas ta on maailmas loonud kogu loomastiku. See ei ole lihtsalt loom. Sellel on liik, sellel on spetsiifilised omadused ning tunnused. Miks? Sest see on oluline. 

Matteuse 21,22 " Ja kõike, mida te iganes palves palute uskudes, seda te saate."

Teil tuleb teha täpseid eestpalveid. Siis need võetakse ette. Sa ei saa paluda: Jumal õnnista mind? Jumal küsib: millega sa tahad, et ma sind õnnistan, kus kohas, milles? (5Ms 28:3,6) Siis sul tuleb kirjeldada, millist õnnistust, kus kohas ja millal ning mis koguses sa soovid.
Ka haiguse osas tuleb täpselt paluda, mitte lihtsalt tee mind terveks. Jumal, tee see koht ihus terveks ning sul tuleb kirjeldada! Kas nii terveks kui sa olid 20 aastane või 40 aastane, kui terveks sa tahad saada? Tervis on ebamäärane ja suhteline. Ta tegutseb vastavalt meie palve laadile. Seetõttu kui keegi on angiinis, siis tulebki täpselt selle koha peale panna käsi. Jeesus ei pannud kätt pimeda õlale, vaid võttis muda ja määris silma sisse, sest silm pidi terveks saama. Saate aru? Te peate koostööd tegema ja täpsustama.

Jumal küsib täna: mida sa tahad, et ma sulle teeksin? Räägi talle ja kirjelda seda, siis ta tegutseb.

* Mk 10:47-52
Ja nad tulid Jeerikosse. Ja kui Jeesus ja ta jüngrid koos üsna suure rahvahulgaga Jeerikost välja läksid, istus tee ääres pime kerjus Bartimeus, Timeuse poeg.
Ja kui see kuulis, et Jeesus Naatsaretlane on seal, hakkas ta karjuma: "Jeesus, Taaveti Poeg, halasta minu peale!"
Ja paljud sõitlesid teda, et ta vaikiks, tema aga karjus veelgi enam: "Taaveti Poeg, halasta minu peale!"
Ja Jeesus ütles seisatades: "Kutsuge ta siia!" Ja nad kutsusid pimedat: "Ole julge, tõuse üles, tema kutsub sind!"
Pime viskas kuue seljast, hüppas püsti ja tuli Jeesuse juurde.
Ja Jeesus päris temalt: "Mida sa tahad, et ma sulle teeksin?" Aga pime ütles talle: "Rabbuuni, et ma jälle näeksin!"
Ja Jeesus ütles talle: "Mine, sinu usk on su päästnud!" Ja kohe nägi ta jälle ning läks Jeesusega teele kaasa.

Kristlik Mõttevõra