Kristlik Mõttevõra

JULGUSTUSE JUMAL

24.03.22 11:46 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui käsumeelsed räägivad väga palju Jumala kartusest ja karmusest, siis apostlid ja Uus Testament ja kirjad tutvustavad ennekõike andestust, armu ja nimetavad Jumalat julgustuse Jumalaks. Meil on julgustuse Jumal. Kui Jumal on julgustaja, siis temast ei tule kartust, vaid armastust! Täiuslik armastus ajab kartuse välja. (1Jh 4.18) Küllap need kes räägivad käskudest ei ole armastuses edasijõudjad ning võiksid enam tutvuda Jumala olemusega. Jeesus sai armastuses täiuslikuks ja näitas, et Jumal on armastus. Apostlid räägivad väga palju julguse üle ja julgustavad kõiki, eriti neid, kes vajavad üles tõstmist ja saaksid uut julgust oma katsumustes ning väljakutsetes.

Paulus ütleb: "Kui meid nüüd ahistatakse, siis sünnib see teie julgustamiseks ja päästmiseks; kui meid julgustatakse, siis sünnib seegi teie julgustamiseks; see saab teoks, kui te vapralt talute neidsamu kannatusi, mida meiegi kannatame." (2Kr 1:6) Teises kohas ütleb Paulus veel: "Meie oleme nüüd Kristuse käskjalad, otsekui Jumal ise julgustaks meie kaudu. " (2Kr 5:20) Ta lisab: "Mul on rohkelt julgust teie ees, mul on teie üle palju kiitlemist, ma olen täis lohutust, mul on ülikülluses rõõmu igas meie kitsikuses." (2Kr 7:4)

Sestap ärge kuulake mitte kedagi, kes teid sunnib käske täitma, hirmutab Jumalaga või räägib Jumala nimel meeletusi, sest, see ei ole Jeesuse kõne. Ärge uskuge isegi Vene õigeusklikke ega Iisraeli rabisid, sest nad kiidavad takka kurja ja täna parastavad Ukraina rahvast ja neid kes sõjas kannatavad; aga Jumal ütleb selliste rabide ja käsumeelsetele, et nad on nagu Gomorra! (vt all)

Olgu teil ülikülluses rõõmu igas teie kitsikuses! Jumal tuleb alati ja täidab teid rõõmuga, et te võite jääda püsima ja kõige selle juures ning teda ikka tänada ja kiita! Ja see ongi see julgus, mis meil on tema ees, et kui me midagi tema tahtmist mööda palume, siis tema kuuleb meid, vastab palvetele ja julgustab meid usus edasi käima, sest ta on julgustuse Jumal.

Leia piiblist:
  • Jr 23:14 Aga Jeruusalemma prohvetite juures nägin ma kohutavaid asju: abielurikkumist ja valelikku eluviisi. Nad julgustavad kurjategijaid, et ükski ei pöörduks oma kurjusest. Nad kõik on mulle nagu Soodom ja Jeruusalemma rahvas on nagu Gomorra.
  • Ap 4:36 Näiteks Joosep, Küprose saarelt pärit leviit, keda apostlid hüüdsid lisanimega Barnabaseks, mis tähendab Julgustuse poeg,
  • Rm 15:4 Sest mis iganes enne on kirjutatud, see on kirjutatud meile õpetuseks, et meil kannatlikkuse ja Pühakirja julgustuse kaudu oleks lootust.
  • Rm 15:5 Kannatlikkuse ja julgustuse Jumal aga andku teile, et te mõtleksite sedasama omavahel Kristuse Jeesuse eeskuju kohaselt
  • 2Kr 1:3 Kiidetud olgu Jumal ja meie Issanda Jeesuse Kristuse Isa, halastuse Isa ja kõige julgustuse Jumal!
  • 2Kr 1:4 Tema julgustab meid igas meie ahistuses, et me suudaksime julgustada neid, kes on mis tahes ahistuses, julgustusega, millega Jumal meid endid julgustab.
  • 2Kr 3:12 Et meil nüüd on niisugune lootus, siis võime toimida täie julgusega
  • Ef 3:12 kelle sees usu läbi temasse on meil julgus ja usaldav ligipääs Jumalale.
  • 1Jh 3:21 Armsad, kui meie süda ei süüdista, siis on meil julgus Jumala ees
  • 1Jh 5:14 Ja see ongi see julgus, mis meil on tema ees, et kui me midagi tema tahtmist mööda palume, siis tema kuuleb meid.

Kristlik Mõttevõra