Kristlik Mõttevõra

JEESUSE VIIMASED SÕNAD

26.05.22 10:42 AM By Kristlik Mõttevõra

Taevaminemispüha - on üks vamim teadaolev kristlik püha mida tähistati

Taevaminemispüha ehk Issanda taevaminemise püha ehk suur ristipäev on kristlik püha, mida tähistatakse 40 päeva pärast ülestõusmispühi, kuuenda lihavõttejärgse nädala neljapäeval. Püha tähistab Kristuse taevasseminekut, mis piibli järgi toimus neljakümnendal päeval pärast ülestõusmist. (wiki)

On midagi põhimõtteliselt suurt, millest kirik on ennast ise ilma jätnud, kuna nad ei usu. Kirikud korraldavad aastakümneid konverentse ja räägivad võidmise vajadusest, kuid me ei tee JÜNGREID, kirik ei usu Jeesuse sõna ning läkitust. Kus te näete neid inimesi rahva hulgas? Räägime lõputult teoloogiast, aga me ei tooda ELU. Samal ajal kurat külvab ühiskonnas mõõtmatult kombel surma igas valdkonnas, meie kirik lihtsalt vaatab pealt. See kõik on ju taevas lahti päästetud, kuidas kirikutel on seda nii raske mõista?! Vabandust otsib uskmatu.

Meil on tõesti vaja kiriku reformatsiooni, vabanemist asendustegevustest ja lihtsalt minna tagasi lihtsa jüngriks olemise ning tegude juurde nagu Jeesuse jüngrid elasid ja tegutsesid ja apostlite tegudes kirjeldatud on.

Tõesti julgustame teid olema osa sellest nihkest, mis kirikusse peab tulema! Kuid ära vaata pastori või kiriku suunas, vaid see ON iga jüngri südameasi. Jeesus ON su südames. Ta on kohal, ta on sinu SEES. Ent Jeesus ei öelnud enne taevaminekut, et minge jumalateenistusele, vaid ta ütles, minge kuulutage (Mk 16:15) ja tehke jüngreiks.

Tuleme eemale kirikute "ära pöördunutest" ja teeme tõesti esmalt ENDIST tõeliselt jüngrid!

Sa ei pea olema teoloog et enda naabrile, töökaaslasele või lähedastele selgitada mida sa usud ja küsida: kas nad tahavad seda sama? Saada päästetud, saada eestpalvetatud, saada Püha Vaimu ja tervist ja kindlasti öelda neile ka seda, et nad saavad seda OTSEKOHE ning ka kohe kõike EDASI anda kui nad selle ise vastu võtsid. Nii täpselt on see apostlites kirjades kirjeldatud. Miks on kirikutes nii vähe imesid ja tunnustähti? Sest nad ei tee seda mida Jeesus palus teha. Nad teevad kõike muud, aga mitte seda mida jüngrid tegid. Imed saadavad neid kes usuvad ja ei tegele kõrvaliste asjadega.

Keegi kes saab Püha Vaimu, saab seda kohe edasi anda teistele nende eest palvetades ja käte läbi. See kõik pole midagi keerulist, vaid vastupidi, imelihtne ja kohe praktiseeriv samal moel nagu jüngrid apostlite tegudes seda ette näitasid. Lihtsalt usu ja palveta. See ON JUMALA ASI seda teha, sest tema toetab tunnustähtedega (Mk 16:20) neid, kuid mitte neid kes ei usu ja ei tee midagi. See EI OLE sinu vastutada, vaid Jumala vägi ja usu vastus, kui sa vaid usud ja teed.

See ei ole kiriku lõpp! See on ärkamise algus! Meie kirik otsib juba aastasadu vabandusi, miks mitte toimida ja elada nagu Jeesuse jüngrid tegutsesid. Seetõttu nad ei usu, et isegi pealtnäha normaalsetes inimestes on palju deemonid, et neid võib iga kristlane välja ajada (Mk 16:17). Nad ei usu, et jalutud saavad terveks, sest arstid on neid ära sõnanud ratastooli, ometi kui nad usuksid, saaksid jalutud terveks. Tavaliselt inimesed paluvad eestpalveid ja tsiteerivad arstide manamist, et nii palju päevi antakse või nii haige, et lootust pole. See on ju ära sõnumine. Kust nad teavad? Jumal üksi teab kui palju ta annab päevi inimesele ja kas ta saab terveks või kuidas. See on Jumala asi, mitte arsti öelda. Kuid ei olegi midagi pikalt vaja kirjutada või kirjeldada mida kõike kirik ei usu! See nimekiri on pikk.

Usk on aga äärmiselt LIHTNE.

Päästmine (mis on suur ime) on äärmiselt kättesaadav kõigile kui see inimene parandab meelt ja pöördub ära patusest elust ning oma suuga tunnistab, et Jeesus on Issand. Juba Jeesus ütles, et te rästikute sugu (loe: kirikulised, Mt 3:7) olete pääste nii keeruliseks muutnud, et vaevu kedagi saab päästa, aga vaja on lihtsat usku, nagu LASTEL. Usud ja saad. Võtad vastu ja on. Palud ja antakse. Ta ütles, et laste päralt on see kõik - taevariik, kuna nende usk on rikkumata ja siiras, seetõttu usk ongi lihtne, aga samal ajal võimas! Sest seda teeb Jumal!

Apostlite 2,42 "Aga nemad püsisid apostlite õpetuses ja osaduses, leivamurdmises ja palvetes." See kõik on äärmiselt lihtne ja selles on ELU. Seda nad tegid ja andsid edasi, igaüks oma käte läbi ja sõna kuulutades. "Issand aga lisas päästetuid päevast päeva nende hulka." (Ap 2:47)

Kristlik Mõttevõra