Kristlik Mõttevõra

JEESUS PÄÄSTAB

03.02.23 10:09 AM By Kristlik Mõttevõra

Suuga aga tunnistatakse päästeks

Kes keelab päästmist? Kui inimeste arvamus loeks päästmisel, siis, kes meist pääseks? Kristlased on tihti just need, kes muudkui targutavad pääste teemal ja panevad vendadele lisa koormaid ja õpetusi, mida kõike peab veel tegema! Kuid vaadake ristile! Kõrval ristile. Jeesus päästis isegi mõrtsuka, kui see ütles, et "mõtle minu peale kui sa tuled oma riiki." (Lk 23:42) Jeesus on päästja! Jh 21:22 See mees ei olnud isegi ristitud! Ei olnud tal ka Püha Vaimu. Tal oli vaid SUUGA TUNNISTUS.

"Lõpuks aga sünnib, et igaüks, kes hüüab appi Issanda nime, see päästetakse!" Ap 2:21 Sest Jeesus otsustab, keda ta päästab! Isegi kõige viimasel hetkel.

Vahel kristlased satuvad käskude rägastikku ja ei suuda leppida sellega, et inimene saab USUST päästetud! JUMAL ISE OTSUSTAB. Mõned aga tahavad ise otsustada, kas see või teine inimene saab või ei saa taevasse nagu see jünger, kes küsis Jeesuse käest: mis temast saab? Jeesus vastas: mis see sinusse puutub? (Jh 21:23) Kui ma tahan, siis ta pääseb. Teisisõnu: kes sa oled, et sa tahad otsustada päästet Minu eest?!

Uskuge Jumalasse ja uskuge päästet ja ärge laske ennast kõigutada igasugustel religiooni ega õpetuste tuultel. Jumal näeb iga inimese südamesse, kes patusest elust ära pöördub. Pääste ei ole protsess, vaid suuga tunnistus. Nii on kirjutatud.

"Sest südamega usutakse õiguseks, suuga aga tunnistatakse päästeks." Rm 10:10. Suuga tunnistus päästab!

Kui inimene suuga TUNNISTAB, kahetseb patu, siis ta juba pöördub õiges suunas ja Jumal teab seda mis südames toimub, vastab inimese kutsele ning ta päästetakse, isegi kui ta on jõuetu, ei suuda formaalselt ega emotsionaalselt paluda, nagu see röövel ristil. Kes meist on olnud ristil nagu see mees?

Inimene saab usust päästetud, Jumala armust ja teod ei loe. See on koht, kus mõni kristlane tahaks meie peale karjuda, uksi paugutada ja kohut mõista, sest nad peavad ennast Jumalast õiglasemaks, aga Jumal ütleb kõigile neile: kes oled sina, et sa venna üle kohut mõistad? Rm 14:10 Jumal üksi saab päästet otsustada ja LEPI SELLEGA, et sinust isegi kurjemad inimesed võivad saada päästetud, kui nad usuvad ja hüüavad appi Jeesust! Paulus ütles: "Vennaarmastuses olge üksteise vastu hellad, vastastikkuses austuses jõudke üksteisest ette!" Rm 12:10.

Taevas ootab meid ees palju üllatusi.

Te ei leia sealt häid inimesi, keda te tahate seal näha. Te leiate sealt palju halbu inimesi, keda te kunagi ei armastanud ega isegi silma otsast ei tahtnud näha, aga nad on seal, sest Jumal on armastus ja ta on armuline kõigile, kes loodab Issanda peale. Võta Päästja usus vastu ja tunnista oma suuga seda inimeste ees!

Inimeselt ei nõuta millegi sellise uskumist, mida ei ole kirjas piiblis ja pole päästmiseks vaja.

JEESUS PÄÄSTAB.

Kristlik Mõttevõra