Kristlik Mõttevõra

JEESUS EI OOTA HINGELISI ASJU

18.10.23 10:25 AM By Kristlik Mõttevõra

Tahame kogu hingest teha mingeid asju Jumalale, aga kogeme et jääme sellega üksi, Jumal ei tule kaasa?

Üksi jääme jumalaasjades aga siis, kui Jumal ei soovi seda, siis Ta ei tule ka kaasa või jätab sind seni sellega pusima.

Anname lubadusi ja moosime Jumalat kuidas vaid jõuame, aga Jumal ei palunud meilt seda teha. Vahel räägime projektist või ideest ja arvame, et see on ka Jumalale meelepärane ja tore ettevõtmine. Aga ei soovi tegelikult kuulda Jumala arvamust. Lukustame oma kõrvad selle vastu, sest meie meelest on see ju suurepärane plaan!

Kogu pühakirjas on just vastupidi, Jumal algatab oma asjad ise, ja siis! saab inimene otsustada, kas ta võtab selle vastu ja läheb sellega kaasa.

Kui Jumal seda teeb, alles siis on aeg küsida selle tarvis ka vahendid mida me vajame. See ongi usus käimine.

Noa on muster eeskuju. Jumal tuli oma mega plaaniga ja Noa käis usus samm sammult sada aastat! Alles kõige lõpus nägi Noa imesid, enne seda oli rutiin ja töö. Kes meist tahab tööd teha?

Kes tajub oma vaimus, et see mis tal on, on ka Jumala ettepanek, alles siis tuleks kogu hingest sellele kõik mõtted ja palved taha panna. Ent selline plaan tuleb inimesele vaistlikult ehk Vaimust.

Jeesus ei oota meilt hingelisi asju, vaid vaimus usus käimist. Käige vaimus! Seda mitte üksnes seetõttu, et vältida lihalikke himusid. Kui tihti meie plaanid on lihalikud himud (Rm 13:14) või motiveeritud hingeliselt?

Matteus lisab näite 17:4, "Aga Peetrus hakkas rääkima ja ütles Jeesusele: "Issand, siin on meil hea olla! Kui sa tahad, siis ma teen siia kolm lehtmaja: sinule ühe ja Moosesele ühe ja Eelijale ühe."" See oli hingeline plaan. Jeesus isegi ei teinud sellest välja.

Peame õppima vahet tegema, mis on vaimne ja milline hingeline.

Kui sa hakkad midagi tegema ja kutsud Jumalat kampa, siis sa tegelikult tahad, et Jumal töötaks sinu heaks, mitte vastupidi. See on hingeline plaan.

Kui Jumal hakkab midagi tegema ja kutsub sind meeskonda, siis sa saad temalt kõik mida sa vajad ja siis sa töötad tegelikult Jumala heaks ja Kristuse nimel ning Vaimu aendil. See tuleb vaimust. Tema aga varustab sind. Tema tellis, tema ka varustab. Kes tellib muusika, see maksab!

Kristlik Mõttevõra