Kristlik Mõttevõra

JÄLLE LIIGUB RINGI VALEÕPETAJAID!

02.09.22 10:17 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui teid püütakse muuta Kristuse orjaks

"Ma imestan, et teie nii ruttu pöördute ära temast, kes teid Kristuse armu kaudu on kutsunud, mingi teistsuguse evangeeliumi poole." Gl 1:6
"Vabaduseks on Kristus meid vabastanud. Püsige siis selles ja ärge laske endid jälle panna orjaikkesse!" Gl 5:1
"Ma ei nimeta teid enam orjadeks, sest ori ei tea, mida ta isand teeb. Teid olen ma nimetanud sõpradeks, sest teile olen ma andnud teada kõik, mida ma olen kuulnud oma Isalt." Jh 15:15

Ärge laske ennast panna orjaikkesse hoiatab Paulus, sest on neid, kes seda tahavad jälle ja jälle teha ja ikka veel, kuulutades teistsugust evangeeliumi, mille tõttu peaksite te kogu elu andma Jumalale nii ja isegi oma varad kogudusele kinkima, sest kui te seda ei tee, siis te ei ole andnud end Jumalale sada protsenti, väidab valeõpetaja. Mis on teistsugune evangeelium ja mõistagi vale! Ohtlik valeõpetus!

Jumal ei ole kunagi tahtnud oma lapsi orjastada, sest siis ta ei ole enam laps vaid ori. Ori ei tea mida peremees teeb. Orjal ei ole vaba tahet. Orja ei saa nimetada Jumala pere lapseks, sest lapsel on õigused ja vabadus. Lapsel on seisus, ori on asi, keda võib müüa. Jeesus ütles, et ma nimetan teid sõpradeks! Ori võib sõber olla, aga mitte sõber, kes teab mida teine teeb ja saab ise otsustada ning teha valikud. Jumal annab oma Püha Vaimu kaudu kõike teada mida Jumal teeb ja teil on vabadus otsustada, kas te teete seda või mitte.

Evangeeliumi mõte ei ole kedagi orjastada ja kui teid püütakse muuta Kristuse orjaks, siis see on teistsugune "evangeelium"! See ei ole evangeelium, mida jüngrid kuulutasid.

Teistsuguse evangeeliumi kuulutajad väidavad, et täielikult Jeesuse vastuvõtmine tähendab oma mina ära kaotamist. Sa ei pea enam midagi omama, ei vara ega isegi mõtlemist ega ammugi vaba tahet. See on kuratlik mõtteviis, kes allutab inimesi, mitte Jumala mõtted. Seetõttu see on kaval "evangeelium", millega koos käib küll justkui või näiliselt õige meelsus, - annan kõik Jumalale, aga sisuliselt on see deemonlik üleskutse, hunt lambanahas!

Sellised evangelistid viivad inimese seisu, kus ta hakkab ennast süüdi tundma. Kuid me ei pea süüdi tundma selle tõttu, et meil on oma elu või me elame seda koos Jumalaga. Meil ei ole põhjust süüdi ennast tunda, kui me oleme Jeesuse vastu võtnud.

Me elame juba koos Jeesusega, kes on meie sees ja me ei pea olema mõistuseta ja tahteta olevused! Kellel ei ole otsustusõigust ega vabadust, ammugi vara. Jumal ei vaja sinu vara loovutamist seetõttu, et tõestada, et sa oled ustav või andsid elu Jeesusele. Ta ei konfiskeeri sinu vara selleks, et sulle see tagasi anda. Nii või teisiti on sinu vara tulnud läbi tema õnnistuse. Jumal ei võta õnnistust ära, et siis anda asemele mõni teine õnnistus, mis justkui enne ei olnud Jumala käest, aga nüüd on.

Selline evangeeliumi väänamine on vale! Valeõpetaja ja isegi vale prohveti tegevus, lõpuajal on neid eriti palju. Kes kavalusega inimesi orjastab ning petab, kuigi ta kõne on siiras ja meelsus näib õige. Ärge kuulake teda! Ärge andke ära oma vara! Ärge loovutage ära oma mõistust!

Jeesusel ei ole vaja orje, tal on vaja valitsejaid. Orjameelsus on kaval ja ohtlik, pigem kasulik kuradile, eriti aga ühtib kuradi agendaga, - sul ei ole midagi, aga sa oled õnnelik. See on kuradi vale!

Miks Jeesus ei vaja orje?

Sest orjal ei ole vaba tahet, aga Püha Vaim tuli teid aitama, et te mõistaksite, et kuidas teha vahet Isa tahtel, teie mõtetel ja kuidas valida. Orjal ei ole meelevalda, et seda teha. Ori ei tee midagi ise. Ta ei tea mida peremees mõtleb. Kuid teie teete ise, te teate mida Püha Vaim mõtleb ja te saate otsustada, kas te teete või mitte või kuidas. Miks? Sest teile on antud meelevald. Teil on Jumala lapse meelevald! Jumal on teid pannud tegutsema vaimse volitusega. Üksnes seda kasutades te näete oma elus läbimurde ilminguid. Mt 8:26, 2Kr 10:8, Kl 1:13, 2:20; Ef 1:23

Kes ei võta kogu meelevalda, need ei kõlba Jumala riigi valitsejaks, mida Jumal täna ette valmistab. Ta otsib valitsejaid. Lk 9:1, 10:19 Seetõttu need, kes ei võta meelevalda, tegelikult ei tee seda, mida Jumalale on vajalik teha. Nad ei valitse. Ärge olge lambad! Sest lambad ei otsusta ja neil puudub oma tahe peale instinktide ja meelevald. Teie olete aga meelevallaga ja teil tuleb mõelda! Mõelda seda, millest Püha Vaim mõtleb ja kui ta selgitab mida teha, siis ta juhatab, kuidas te saate seda teha parimal moel, et valitseda. Kui te olete otsekui lambad, siis te ootate ega ei mõtle midagi ja loodate, et karjane teeb seda teie eest. Ta ei teinud teist lambaid ega orje. Te andsite oma elu Jeesusele, kes teeb teist meelevallaga valitsejad. Ärge kuulake ühtegi jutlustajat, tulgu ta kasvõi kustahes imede kohast ja "rõõmusõnumiga", kui ta tahab teid muuta orjadeks, siis ta on valelik ja ise eksituses. Teie ärge langege tema saagiks, vaid pigem paljastage seda, et teisi selle võrku ei langeks!

Oma elu Jumalale anda ei tähenda orjust ega vaba tahteta usklikku, Paulus hoiatas seda ja Jeesus õpetas, et see ei ole see, mida ta oma jüngritele soovib või eeldab.

Teil on täielik meelevald, te olete tema riigi saadikud, kellel on täielikud õigused ja volitused esindada Jeesust, rääkida tema nimel ja võtta vastu otsuseid! See on valitsemine. Teil on vägi ja õigus tegutseda ja see on teile juba üle antud. Ainus asi mida te peate tegema, on seda mõistma ja kasutama siis, kui on õige hetk ja vajadus. Te peate mõtlema ja kuulama kuidas Püha Vaim teid juhib ja siis otsustama! Kuivõrd te olete saadikud, siis teile on antud otsustusvabadus ja õigus.Teis on taevane vägi ja õigus otsustada! Jumal andis teile selleks meelevalla. Orjal seda ei ole, teie ei ole orjad, vaid Jeesuse sõbrad, nagu Johannes kirjutab. Ta on meile kõik teada andnud ja seda, mida me ei tea, seda räägib meile Püha Vaim.

Ja lõpuks jätke meelde, kui te võtsite Jeesuse vastu, siis ta tuli teie sisse ja te kuulute juba temale ega pea midagi rohkem selleks tegema ega tõestama, sest Jumal pani selle märgiks pitseri teie peale, milleks on Püha Vaim. See kinnitab, et te juba olete Jumala lapsed ja käite koos Jumalaga!

Kristlik Mõttevõra