Kristlik Mõttevõra

ISSANDA KIITUS ON VÕIMAS VAIMULIK RELV

20.12.23 02:37 PM By Kristlik Mõttevõra

Jumala kiitmine on vaimulikus sõjapidamises meetod

Mitte ükski riik kogu maailma ajaloos ei ole end vabaks laulnud nii kui see juhtus Eestis ja see on piibellik. Kuidas? Just vaimuliku sisuga laule laulnud eestlased muutsid jõu jooned vaimumaailmas ning murdsid meid lahti punaste paganate küljest.

Vaevalt et eestlased isegi aimasid seda mis juhtub pärast seda, kui nad laulavad ja ülistavad Jumalat, et neil see nii lihtsalt läbi läheb. Ei lootnud ju keegi, et laulu läbi muutub riigipiir või saab võita venelast!

Sellist laadi sündmus, kus läbi Jumala kiituse sai rahvas võidu vaenlase üle toimus kuningas Joosafati ajal. See on ainus kord, kus üksnes ühislaulmise läbi on vaimses maailmas piire nihutatud. Aga nii juhtus ka Eestis. Eesti sai vabaks.

Kuulsa Heinz Valgu sõnad olid tegelikult prohvetlikud. Ta ütles "Ükskord me võidame niikuinii!" Kus ta teadis seda? Ei teadnudki. Ta ei olnud isegi kristlane. Ometi ta tõi kuuldavale ususõna, millega vaimumaailmas päästeti lahti sidumised ja Eesti vaimses dimensioonis toimus vabanemine.

Tõnis Mägi kirjutas sel ajal mitmed vaimuliku sisuga laulud, mida rahvas tänaseni armastab ja laulab neid üheskoos. Laulud nagu "Palve" või "Koit" jt laulud.

Tõnis kirjutas kiituslaulud ja neid lauldi üheskoos. Seda tegi ka Jahasieli, Sakarja poeg (2Aj 20:14), kelle peale Jumal saatis Vaimu ning see kuulutas kuningas Joosafatile, et minge nende vastu ja seejuures teil EI OLE vaja sõdida. Selle asemel seati Jumala kiitjad ja lauljad, kes läksid üheskoos relvastatud vaenlasele vastu vaid lauldes üheskoos ja kiites Jumalat. Sama juhtus ka Tallinnas 1987-89. Analoogne olukord on kirjeldatud 2Aj 20:1-30, et rahvas hakkas kiitma ja hõiskama ning kui nad lõpuks jõudsid lahinguväljale, ei olnud enam kedagi võita. Iisraelis kutsutakse seda kohta Kiituseoruks, meil aga nimetatakse sarnast paika Lauluväljakuks, kus toimus Laulev revolutsioon. See oli kahtlemata vaimulik ärkamine ja väga paljud tulid usule. Toimus laiahaardeline uute koguduste sünd ja tuhanded eestlased laulsid üheskoos ilma häbenemata Jumalale kiitust.

See ei ole lihtsalt niisama, et me kirikus kiidame Jumalat või tegelikult päris täpselt ei teagi miks me teda kiidame ja mille eest?
Jumala kiitmine on vaimulikus sõjapidamises meetod.

Jumala kiitmine läkitab välja inglid pimeduse jõudude vastu, sestap Jumala kiitmine ei ole lihtsalt meie emotsioonidest tingitud laul koosolekutel. Ülistamine on vahend Jumala tahte ja eesmärgi saavutamiseks! Kiitmine ei ole omaette eesmärk millest me lõpuks tüdineme. Ühine kiitmine seob rahva vastaste kuningad, et saata täide Jumala tahe. Kui ülistus on usus, siis Jumal võib teha mõõtmatult suuri asju.
Psalm kirjutab koguni nii, et "Vagad ilutsegu au sees, nad hõisaku oma voodites!" Ps 149:5 ja salm 6, "Neil olgu suus Jumala ülistus ja käes kaheterane mõõk" mis on Jumala Sõna. Ja teate mis, sellise kiituse eesmärk on viimases salmis, et valmistada kättemaks paganrahvale; nii juhtus ka Eestis, mil kommunistidele ja sotsialistidele näidati koht kätte.

Täna tuleks kristlastelt ja kogu rahvalt küsida, miks te vaikite?

Isamaalised laulud ja autorid on riigijuhtide poolt taunitud. Sest riigijuhid teavad mis juhtub siis, kui kogu rahvas jälle kokku võtta ja Jumalat ülistama hakkab. Valitsus kardab seda kui tuld.

Kui te tahate jälle vabaks saada, siis siinkohal on teile piibellik mudel ja kogemus, kuidas vabadus läbi Jumala tahte kutsuda rahva ellu.
Jumalale meeldivad mustrid ja kui kogu rahvas võtab end kokku ja hakkab ülistama ja kiitma Issandat, siis meil on lootust päästa lahti sidemed vaimses maailmas. See ärgu olgu lihtsalt kiitus omaette, vaid eesmärgist sihitud kiitus! See on Jumala tahe, millele ta vastab.

"On jälle aeg selg sirgu lüüa
Ja heita endalt orjarüü,
Et loomishoos kõik loodu
Koos võiks sündida uuesti..."

Kas pole huvitav, et laulu sõnad ütlevad, mida meil selleks teha tuleb?

Kristlik Mõttevõra