Kristlik Mõttevõra

INIMESE VÄLIMUSEGA INGLID

18.01.23 08:56 PM By Kristlik Mõttevõra

Loti juurde ilmusid inglid, kes nägid välja nagu inimesed, mehed, keda tahtsid näha ja alatult läbi käperdada kogu Soodoma linna mehed. Kuid need inglid ei näinud välja tiibadega, nagu me tavaliselt ingleid ette kujutame. Nad olid inimese välimusega, aga kindlasti nägid välja nägusad, mitte mingid äbarikud, aga ka mitte machod, lihastesse pumbatud "tõupullid". Nad olid hand some, täiesti tavalise inimese välimusega mehed!

Mida nad tulid tegema? Nad tulid päästma Loti perekonda!

Samamoodi tulevad nad päästma sind ja sinu pere! Nad võivad välja näha nagu tavalised külalised. Kiri heebrealastele hoiatab "Ärge unustage külalislahkust, sest selle läbi on mõned ise seda aimamata võtnud külalistena vastu ingleid." (Hb 13:2)

Internetis te leiate videotunnistusi just sellistest külaskäikudest, kus turvakaamera all keegi inimene kõnnib tänaval ja siis korraga haitub. Pealtnägijad on hämmelduses. Video vaatajad mõtlevad, et see on mingi montaaz või pettus või ajas rändamine, tegelikult käis külas ingel. Ta nägi füüsiliselt välja nagu inimene, aga ühel hetkel ta lihtsalt võttis tagasi vaimse ihu ja seetõttu ta muutus inimestele äkki nähtamatuks. Siin ei ole mingit saladust, see on lihtsalt tavaline ingel, kes käis kellegi juures. Samal Jumaliku väe moel ilmus ka Jeesus ülemises toas jüngrite keskel, piibel kirjutab, et uksed olid lukus. (Jh 20:19) Kuid Jeesus ei olnud ingel.

Samamoodi tulevad inglid teie juurde nagu külalised, kus te esimese hetkega ei pruugi sellest isegi aru saada, aga kohe kui nad teiega räägivad tuleku eesmärgist, saate sisemise tunnetuse või vaimus aru, et see on Jumala saadik. Selline tundmine tuli ka Lotile. Ta ei küsinud midagi, vaid kuulas, mida meestel rääkida oli.

Samamoodi tulevad inglid järgi päästetutele, kui toimub ülesvõtmine.

Nad astuvad teie koju või töö juurde, viisakalt küsivad teid. Keegi kontoris juhatab nad teie laua juurde. Siis inglid räägivad milleks nad tulid ja sa lähed nendega välja. Peale seda teid enam ei näe mitte keegi. Töö juures keegi isegi ei kahtlusta midagi. Sest need töökaaslased on aimamata vastu võtnud ingleid. Täpselt nii nagu piibel kirjeldab nii Loti päästmise juhtumis, aga ka kirjas heebrealastele.

Kristlik Mõttevõra