Kristlik Mõttevõra

INGLID SEAL LAULAVAD

26.05.22 10:30 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumal äratas mind täna hommikul juba väga vara üles ja kuulen, et südames heliseb viis, kuid üksnes mõned sõnad "inglid seal, laulavad" ja rohkem sõnu ei tule ning ei meenu. "Mis viis see on? See peab olema tuntud laul" mõtlesin ja võtsin pruuni lauliku. Seal on üle 600 laulu. Lappasin lauliku läbi, et leidsin selle lõpuks üles igavese elu laulude seast. Laul 522.

püha auline inglite maa
Kuid miks ma sellest teile kirjutan? PÕHJUS peitub laulu sõnades. Kolmas salm kirjutab: "Varsti oleme Siioni mäel - kõik, kes Jeesuse omaksed on. Ilma patuta seisame seal, peas meil hiilgab siis õiguse kroon."

See on tõesti varsti! Pärast ülesvõtmist tuuakse meid tagasi Õlimäele üsna varsti. Siis seisame seal, pea kohal nimbus ja Issand kehtestab siin maa peal oma igavese kuningriigi ja valitseb Jeruusalemmas. See teemade sari on selles laulus kokku võetult, aga olnud KM mitmete postituste arutluses juba mõnda aega! Täna oled sa Jumala laps, aga hakkad valitsema kuningana Jumala riigis. SIND tuuakse tagasi siia valitsema.

Laulgem siis täna seda kõik üheskoos üle Eesti ja tänagem Issandat!

Laulu sõnade autor Ameerika unitaarkiriku õpetaja Bennett (1836-1889) ja viisi autor Webster (1818-1875). Seega juba üsna vana laul, millal usuti ja tunnistati seda sama, millest meie täna teile kirjutame.

Tema Vaim on kõigest tugevam ja imeline, mis on üle iga meie nõtruse ja hoiab meid usus kõigele vaatamata. Tänu Jumalale! Õnnistatud päeva!

KM toimetaja,
Margus Veisveer



Kristlik Mõttevõra