Kristlik Mõttevõra

IISRAEL KUTSUB JUBA JÄRGMIST SÕDA PIDAMA

10.03.22 11:02 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui Eesti kristlased paluvad rahu Jeruusalemmale, on kurjus vallanud mitte üksnes Putini Venemaa, vaid ka Iisreali. Iisrael kutsub üles kohe sõda alustama!

Iisraeli kaitseminister ütles esmaspäeval, et on aeg Iraani suhtes tegutseda, enne kui ajatollade režiimi kaitseb "tuumavarikatus".
"Maailm peab mobiliseeruma Iraani agressiooni peatamiseks," ütles Benny Gantz sotsiaalmeedia postituses päev pärast seda, kui Iisrael teatas, et Iisraeli kaitsejõud pidasid kinni eelmisel aastal Iraanist Gazasse teel olnud Iraani droonid.

Just praegu, kui Viinis peetakse läbirääkimisi tuumalepingu üle, peame meeles pidama, jätkas ta: „Kui Iraan jõuab tuumaläveni, muutub see maailmarahule veelgi ohtlikumaks. Nüüd on maailmal aeg selle peatamiseks mobiliseeruda. Nagu ma olen varem öelnud, võtab Iisraeli riik kõik vajalikud meetmed, et vältida Iraani muutumist eksistentsiaalseks ohuks.

On kummaline, kas pole? Meie palvetame rahu Ukrainale, rahu Iisraelile, aga Iisrael on asunud pigem Venemaa väärtuste poolele ja ühtelugu halvustab Ukrainat. Kas see ei ole puhas kurjus?

Mida me nüüd peaksime tegema riigiga, keda ei huvita rahu Euroopas ja on ühel meelel riigiga, kes Euroopa pinnale sõja tõi? Kas me peaksime toetama vallutajaid? Ei.

KM ei toeta ei Venemaad ega Iisrali sõjalisi püüdlusi ja mõistame ühemõtteliselt hukka sõja õhutamised ja sõjakad juhid, kes on vallatud kurjuse poolt.

Pole ime, et Iisrael tabavad kannatused, kui juudid sõda alustavad. Kui nad toetaksid rahu tegijaid, ei saaks nad sõda alustada. See seletab miks nad venelastega sõbrutsevad. On ju teada, et Viinis sõlmitakse maailma suurriikide vahel (kuigi Venemaa osaluseta) uus tuumaleping ja reaalselt ei ole mingit vajadust Iraani vastu sõda alustada.

Iraan on muuhulgas ka oluline naftatootja ja sõda Iraaniga lennutab kütuseturu hinna uuele, ulmelisele kõrgusele peale kauba.
Maailm on hulluks läinud. Vähe sellest, et kogu maailm püüab takistada Venemaad. Nüüd tahab Iisreal alustada uut sõda Lähis-Idas! See on pimeduse tund.

Ukraina saatuse osas ei leia piiblist eraldi sõna, mis saab selle riigi juhist või rahvast, küll aga võib lugeda, et Põhja kuningas saab oma teenitud lõpu (Tn). Seda nähtavasti pidaski Zelenski silmas, kui ta ütles, et "kohus tuleb". Reaalselt ju ei ole mingit võimalust Putini üle kohut pidada, olgem realistlikud. Kuigi me ei tea, mida Zelenski täpselt kohtu all mõtleb, viitas ta konteksti puhul Jumalale ja andestusele, mida ei tule. See on piibellik.

Võime lugeda mis juhtub Iisraeliga õige pea, piibel kirjeldab kõike.

Kuivõrd Iisrael on ukrainlaste suhtes väga tõrjuv ja hoiab Venemaa poole, siis ei imesta, kui nad on liidus? Juhuseid ei ole. Venemaa alustas sõda Ukrainas ja nüüd tahab Iisrael alustada kohe oma sõda Iraaniga. Iisrael ja Venemaa pidid teadma teineteise plaanidest. See ei ole juhus. Piiblis ei ole tuumasõda ja Iisrael ei saa seda sõja alustamise ettekäändena tuua. See on lihtsalt kurjuse võit.

Kui meie palvetame Ukraina eest ja palume rahu, siis ei ole küll miskit valesti, sest see on Jumala tahtega kooskõlas.

Seda ei saa öelda Iisraeli sõjaliste suhtumiste ja kavatsuste kohta tänases hetkes, ammugi Venemaa kohta. Ukraina toetamine on praegu äärmiselt oluline, kuna ukraina rahvas otsustab osalt kogu Europa järgmised ajad sh Eesti tuleviku. Igal juhul tuleb palvetada Ukraina kaitsetahte ja võidu eest! Jätkake palvetamist!

"Aga kui te kuulete SÕDADEST ja SÕJASÕNUMEID, siis vaadake, et te ei ehmu, sest see kõik peab sündima, kuid veel ei ole lõpp käes." ütles Jeesus, Mt 24:6
.

Kristlik Mõttevõra