Kristlik Mõttevõra

HOIDKE OMA IHU, MIS ON PÜHA

23.08.21 10:19 AM By Kristlik Mõttevõra

Kristlase ihu on Jumala vaimu tempel

Kui keegi valitsuses ütleb, et me peame seda saavutama, meil on seda vaja, siis meil kõigil tuleb küsida, kas minul on seda vaja? See et teil on vaja, ei tähenda, et minul. Minu ihu on minu oma, on üldiselt inimestele arusaadav. Aga kristlaste ihu ei ole nende oma, seda inimesed ei tea, enamasti. Sageli isegi mitte kristlane ise.

Kristlase ihu on Jumala vaimu tempel. See aga muudab kõik. KrIstlase ihu ei kuulu enam temale, sest ta on andnud selle Jumalale. Jumala Püha Vaim elab kristlase ihus, mis on Püha Vaimu tempel. Kui inimeselt Püha Vaim ära võtta, siis ta sureb vaimselt, kuigi ihu elab, aga ta vaim on surnud. Kui kristlane andis oma elu Jumalale ja Püha Vaim tuli tema sisse elama, siis see on püha koht.

Kui see on püha koht, kus Jumala Vaim elab. siis see ei ole koht, millega võib kõike teha, mida inimese hing iganes ihaldab. Niisamuti, kui kristlasel tuleb oma hinge eest hoolt kanda, peab ta hoolt kandma ka oma ihu eest, mida ei tohi solkida! Näiteks, piibel ütleb, et joodikud ei päri Jumalariiki, ehk nad ei pääse põrgust. Aga see on ju üksnes vedelik? Tõsi, aga see rikub Püha Vaimu templit. Seda enam rikub Püha Vaimu templit vedelik, millega üritatakse inimese DNA muuta. Pole kahtlustki. Kui Jumal arvaks, et see häda oleks suurem kui tema loodud inimese kaitsevõime, siis ta oleks seda ette näinud, sest Jumal teab kõike, ka tulevikku ja tema teab seda, mis juhtub ka homme ja aasta pärast, sest ta on Jumal. Kuid see on suur vale, kui väidetakse, et inimene ei saa ilma selle solgita hakkama. Nagu me teame, siis tegelikult see solk ei aita, sest solk ei saagi aidata kedagi. Küll aga on ravimid, mis seda saaksid, aga need on solgilevitaja poolt põlu all, sest see takistab nende äriplaani. Me ei ütle, et ära võta ravimeid!

Piibel kirjutab ühemõtteliselt, et kristlane ei ole iseenese päralt, vaid Issanda jaoks. Ainuüksi see, et kristlane andis oma elu Jumalale, sellest peaks piisama, et aru saada, et Jumal saab teda päästa, kui ta tuleb. Kui ta tuleb, tõmbab ta kristlased, tema omad endaga kaasa, taevasse, see juhtub ihulikult, kõigiga, kelle sees elab Püha Vaim. Püha Vaim on märk, mille järgi Jumala rahvas üles võetakse. Seetõttu, ainuüksi asjaolu, et sa võtsid ta vastu, tähendab seda, et su ihu ei kuulu enam sinule, vaid tõmmatakse kasvõi täna koos sinuga taevasse, kui Jeesus peaks juba täna tulema.

Saatan aga, on kaval, väga kaval, ta ütleb, et see vedelik on ohutu, et see ei riku sind ära, ihu on ju sinu oma ja sa pead teiste nimel selle täitma solgiga, sa ju ei taha, et teised sinu pärast kannataksid? Aga see on vale! Sellega pannakse sind vales suunas mõtlema, kus sinu ihu ei ole enam sinu käsutada, aga pole enam ka Jumala käes, vaid keegi solgimüüja otsustab, mis vedelikku sinu sisse peab manustama. Sind pannakse selle juures süüd tundma, aga tegelikult ei ole sa milleski süüdi. Seetõttu sa oled mõjutatud, deemonlikust eesmärgist, mitte Jumala Püha Vaimust. Jumala Püha Vaim tõmbub tagasi, kui sa teed pattu Jumala vastu ja sa kaotad mitte üksnes oma ihu, mis rikutakse, vaid ka hinge pääste.

Kuidas see võimalik on? Väga lihtne. Jumal ütleb, et sa ei pea kartma, midagi ega kedagi. Tema on tõotanud olla sinuga nii siin kui igavesti, keda sa peaksid kartma, kui sinuga on Jumal? Hirm on deemonlik mõjutamise vahend. Seda nimetatakse kartuse, arguse vaimuks. Kui me sellest ei pöördu, ei paranda meelt, toob argpükslik käitumine meie peale igavikus karmi kohtuotsuse. (Il 14:10-11) Kuid piibel ütleb, et armastus ajab välja kartuse. Aga ütleb ka seda, et arad on põrgus, argade päralt ei ole taevariiki. Sest nad on Jumalast lahti ütelenud ja sattunud deemoni mõjusfääri. Nõnda see hirmutamise vaim haarab inimese inimese järel ja laiendab oma maaala. Kuid sina ei pea kartma, vaid seisma vastu igasugusele arguse ja hirmutamise vaimule. Siis saa pääsed. Kui sa seda ei tee, siis sa langed usust ära. Jumalal ei ole sellest hea meel. Sa oled kaotanud arukuse, mõistliku meele ja vahetanud selle maise ebausu vastu, mis sind ei päästa mitte millestki. 

Kui sa nüüd nagu natuke mõtled, siis sinu ihu on Jumala tempel ja seal elab Püha Vaim, ning sa oled Issanda jaoks ehk teisisõnu, ka su maine ihu on tegelikult Issanda oma, mitte üksnes hing. Sest ihu ei saa elada hingeta ja hing vajab maiseks eluks ihu. Need on üks tervik. Seetõttu, kui sa arvad, et su hingega on kõik hästi, aga su ihu on rikutud, siis tea seda, et Püha Vaimu tempel on rikutud ja piibel hoiatab, siis Jumal rikub ka tema. (1Kr 3:17, 6:19-20) Sa pead austama oma ihu, kui liigsöömine on patt ja see on patt Jumala Püha Vaimu templi suhtes, siis miks sa arvad, et sinu ihu võib täita igasuguste vedelikega, ammugi nendega, mis geneetiliselt mõjutavad sinu ihu. Seetõttu meid paneb tõsiselt muretsema, et ka kristlaste hulgas on levinud kaksipidist mõtlemist. Ilmselt need inimesed ei ole teadvustanud ikka veel, et nende ihu ei kuulu enam neile, vaid Jumalale. Sest kui Jumal tuleb, siis ta ei jäta maha kristlase ihu siia vedelema, vaid tõstab sind üles kogu ihu ja karvadega! Miks? Sest see on Püha Vaimu tempel ja ihu kuulub niisamuti Jumalale kui inimese hing. Seetõttu, kõik need usklikud, kes ütlevad, et tema ihu on surelik või nii või teisiti maine, siis see on tõsi, aga niisamuti on tõsi see, et ihus elab Jumala vaim, kui ta on uuestisündinud ja Jumala vaim tema sees elab. Ärge usaldage mitte kedagi pimesi, vaid olge arukad, kes peavad nõu oma Nõuandjaga, kes aitab, juhendab, õpetab mida teha. Teda kuulake! Siis te ei komista ja püsite usus.

Tähtis on, kuidas saada argusest jagu? Esiteks, tuleb anda end üle ka kannatuste puhul. Jätta kõik Jeesuse hooleks ja arvestada Jumala abiga. Sest tema teeb sind tugevaks. Kui sa usud tema armastusse, siis sa usud ka seda, et ta teeb sind tugevaks ja aitab kannatustest läbi, kui raskused tulevad. Jumala juures ei ole kannatustel kunagi viimast sõna, sest tema tõestab oma headust. Kristlane võib usaldada end tema kätesse igas mõttes, nii vaimselt kui ka ihulikult. Jeesus ütles, et maailmas teid ahistatakse, aga tema on maailma ära võitnud. Ta on tallanud ka argus, hirmu vaimu oma jalgade alla ja sellel ei ole mõju temale. Ta annab rahu igaühele, kes Jeesuse võidukat appi hüüavad ja teda ootavd. Tea seda, et Jüngrid said tugevaks pärast Püha Vaimu väljavalamist, aga Püha Vaim elab sinu sees, see on sinu jõud, mis on täna sinu käes vabalt kasutada. Püha Vaim teeb kartlikest julged, kes lõpuks saavad elupärjad. Jeesus on Võitja ja sina oled võitja! Ära lase kurjal võitu saada enese üle, vaid võida sina kuri heaga! Rm 12:21 Mitte üksnes teisi abistades või võideldes, vaid võida ka isenna

Kristlik Mõttevõra