Kristlik Mõttevõra

EVANGEELIUM KÕIGILE, ISEGI RIKKALE

01.09.22 02:03 PM By Kristlik Mõttevõra

Evangeelium on üks ja sama, aga igale sihtgrupile mõjub oma argument? Millist evangeeliumi kuulutas Jeesus rikastele? Ta küsis, kellele su vara jääb? Tegelikult ta ei nõudnud, et pääsemiseks peab rikas vara ära jagama. (Lk 18:22) Rikas selgitas, et ta peab kõiki käske. Kui paljud meist seda saavad öelda? Seaduse järgi oli ta õige.

Evangeliumi sõnum on ajatu. Seetõttu ei ole varaküsimus üldsegi nii maine või tähtsusetu. Juudid teadsid seda ja Jeesus teadis. Et maavaldus on rikkuse eelduseks, aga omab tähtsust ka peale surma. Mida selle all mõeldakse? Planeedil on maad üksnes piiratud pindala, nii ka rahvuste valduses olevad maaalad. Mõnel rahval on seda väga palju, mõnel rahval on iga jalatäis kullahinda väärt! Maal on igavikuline väärtus igal ajastul, nii täna kui ka rahuriigis (Kuningate kuningriigis).

Mis sel kõigel evangeeliumiga pistmist on? Rikaste kõige suurem hirm või mure on see, kellele ta vara jääb? Seetõttu ka Jeesus küsis, kellele jääb vara? Kuid ta ei mõelnud testamenti ega sugulasi, vaid ta rõhutas SINU vara. See on ja see võib sinule jääda igaveseks, aga see tuleb otsustada ära enne surma. Kui sa lähed põrgusse, siis ilmselgelt keegi teine saab selle vara endale. Piibel kirjeldab, et õelate vara antakse õigetele. Anda saab seda, mida koi või rooste ei riku. See on maavaldus!

Jeesus ei lähe vara kallale nagu mõni sotsialist või kommunist, kes ei luba rahval üldse maaomadit nagu nõuka ajal. Otse vastupidi! See vara jääb SINULE kui sa võtad Jeesuse vastu oma päästjaks! (Lk 18:26) Seetõttu on rikastel vägagi mõjuv põhjus evangeeliumis või lepingu punkt, millega nad saavad selle vara koguda "taevasse" (kirja panna), kuid tegelikult jääb vara seniks siia selle omanikku või inimest tagasi ootama. (Lk 18:30) Kui Jeesus tuleb kõigi pühadega tagasi (Sak 14:4,5) ja siis see vara on taas selle inimese valduses, nagu see oli enne päästmist v ülesvõttu. Kuid ta saab mitmevõrra tagasi!

Seetõttu rikkal on oma mõjus põhjus küll! Kui ta ei taha varast ilma jääda, siis ainus võimalus on võtta Jeesus vastu. Seda Jeesus silmas pidaski, kui ta küsis rikkalt mehelt: kellele jääb siis see? (Lk 12:20)

Kristlik Mõttevõra