Kristlik Mõttevõra

EVANGEELIUMI VÄGI

16.08.21 08:37 AM By Kristlik Mõttevõra

VÄETA VÕI VÄEGA

Evangeeliumi saab kuulutada see, kes selle on vastu võtnud, teinud läbi muutuse seestpidise inimese poolest. Sest kui sul seda muutust pole, siis sa tegelikult räägid asjast, mida sa pole oma naha peal veel kogenud. Seetõttu pidid kõik ootama ära lõpuks ka Püha Vaimu tuleku, kes toob mitte üknes Jumala väe, vaid ka sisemised muutused ja tunnetuse. Mis on ülioluline!


Kui Jeesus läkitas jüngrid, siis ta andis neile kaasa väe ja meelevalla kõigi kurjade vaimude üle ja meelevalla haigusi ravida (Lk 9:1-2) ning läkitas nad kuulutama Jumala riiki ja parandama haigeid. Sellest saate täpselt lugeda mida jüngrid kaasa said enne evangeeliumi kuulutamist. Vastupidiselt võime lugeda isehakanud jüngritest v juhtumitest, et kes samuti kuulutasid Jumala riiki, aga ilma väeta ja see ei toiminud v ei mõjunud või tulemused olid ettearvamatud.


Evangeeliumi kuulutamiseks pidid sa esmalt teadma, mis selle sisu on ja jüngrid said Jeesuselt sõnumi, mida tuleb rääkida, AGA vägi läbi Püha Vaimu tõi jüngrite ellu kvalitatiivse tõsiasja ja nad isiklikult kogesid, mis võimas mõjujõud see selline on, millele isegi kurjad vaimud alistuvad ja inimesed saavad terveks.


Selles mõttes paljud inimesed räägivad evangeeliumi, kuid neil ei ole isiklikku kogemust, kuidas väe kohalolu olukorda mõjutab ja see evangeelium on lihtsalt öeldes poolik. Puudub oluline osa. 


Evangeeliumi väe tajumine on vaid üks paljudest tahkudest või täpsemalt, uue lepingu punktidest. Sest me kõik võime selgitada inimestele, et nad saavad päästetud ja neil on igavene elu, mis lepitab neid Jumalaga, mis viib neid taevasse Jeesuse tulekul ja teised lepingu punktid, mis sellega kaasnevad. Kuid me ei saa rääkida sellest, mis moodi see sisemist inimest ja tema vaimu mõjutab seni, kui meil ei ole isiklikku kogemust. Niisamuti ei saa rääkida sellest, mis moodi Jumal nõustab ja juhendab, annab sõnad või mida tuleb rääkida, et tehniliselt teha ja vaimust juhitult. 


Me ei saa rääkida ka andidest, mida Jumal annab või tunnistada sellest, et Püha Vaim elab otse meie sees, kui sa ise ei ole päästetud või kogenud väe tervendavat mõjujõdu, et inimesi terveks teha.


See on sagedane põhjus miks inimesed jäävad päästest ilma, sest ainuüksi väline sõnum ei toimi, neile ei järgne vaimu väe vilju e tunnuseid ja tunnustähti, mistõttu sa ei suuda seda ilma väeta inimestele selgeks teha, kui see sõnum piirneb väliste asjaoludega. Evangeeliumi sõnumil on uue lepingu punktid, mis muudavad inimest sisemiselt. Kui seda ei ole, siis inimesed mõtleved, eks see üks selline tavaline jutt on, millel tegelik mõju puudub ja las see olla...


Ent midagi ei jää endiseks, kui Jumala vaim tuleb inimese vaimu uuendama, siis muutub inimene seespidiselt, aga kahtlemata kaasneb sellega ka teised põhipunktid, mida evangeelim sisaldab ja vastuvõtja uue lepingu puhul saab.


Loe lisaks pühakirjast: Ap 19:2; 10:38, 8:15jj, Gl 3:14, Ap 11:24; 15:8, Hb 2:4.

Kristlik Mõttevõra