Kristlik Mõttevõra

ESIMESED PÄÄSTETUD

17.01.24 02:01 PM By Kristlik Mõttevõra

Stefanos oli üks esimesi jüngreid, kes sai armu läbi päästetud usu kaudu. Ef 2:8 Kui vana leping nõudis käsu täitmist, siis uus leping lõi täiesti uue olukorra. Seda mitte üksnes juutidele, vaid Jumal andis armu kõigile, kes teda vastu võtsid. Jüngrid teadsid küll, et taevas on päästetuid, kuid keegi ei teadnud päris täpselt kui palju inimesi sinna jõudis. Seetõttu loodeti surnute ülestõusmisele. Jh 11:24, Mt 22:31, Mk 12:36.

Uue lepingu põhjal ei ole meil enam põhjust rääkida viimse päeva surnute ülestõusmisest, sest päästetud ei pea seda ootama, nad pääsevad kohe taevasse, kui nad surevad Issandas.

Stefanos kirjeldas mida ta nägi, kuid keegi teine kohal viibijatest seda ei saanud näha. Seetõttu nad vihastasid ja viskasid teda kividega surnuks. Kuid uue lepingu tingimus näeb ette, et inimene saab armu läbi päästetud usu kaudu. Kujutage nüüd ette, kuidas taevasse hakkas saabuma päästetuid! Kõik kes võtsid Jeesuse vastu, mingil põhjusel tapeti, need päästeti. Stefanose vaim oli kindlasti üks esimesi miljardite seas, kes sai taevasse uue lepingu tingimuste alusel.

Sa oled taevas ja näed, et rahvast tuleb iga hetkega juurde. Muudkui tuleb ja tuleb ja sellel ei olegi lõppu. Kuid kujuta ette, kui tuleb ülesvõtmine, siis jõuab taevasse miljard inimest lühikese ajaga!box.

Kristlik Mõttevõra