Kristlik Mõttevõra

ESIMENE JA TEINE SURM

20.04.22 10:43 AM By Kristlik Mõttevõra

Isa vabastas Kristuse vaid teise surma meelevallast, sest ta pidi surema meie eest!

Piibel ütleb, et Jeesusel oli meelevald anda oma elu ja võtta ka tagasi (Jh 10:18), tal on surmavalla võtmed. (Ilm 1:18) Ta kuulutas isegi surnutele. (1Pe 4:6) Kuna Jeesusel on meelevald, siis te kuulete inimeste tunnistusi, kelle vaim on viidud surmavalda ja Jeesus on neile näidanud allilma ning neid sealt tagasi toonud, et nad sellest kohast inimestele räägiksid. Ka Jeesus rääkis põrgust. (Mt 5:22, 29; 10:28, Lk 12:5, 16:23) See koht on tema meelevallas.

Mõningaid on ka varem surnuist üles äratatud vahetult peale surma, kuid hiljem nad ikkagi surid uuesti, aga mitte Kristus, kes ELAB! Seetõttu ka meie, kui ta tuleb meid päästma viletsusajast, elame igavesti, sest me oleme tema sarnased ja tema on meis.

Mitte kedagi ei ole igaveseks eluks surnust üles äratatud alates esimesest Aadamast. Seda tehes purustab Jumal surma väe samal viisil nagu ta äratas oma Poja. Paulus peab surma vaenlaseks, mida tuleb võita. (1Kr 15:26,55) Kui siis surma meelevald võideti, sai Kristus kogu meelevalla nii taevas kui ka maa peal. Seda on äärmiselt tähtis mõista, sest Kuningriigi valitsejad elavad igavesti.

NEED kes päästetakse ülesvõtmises, tuuakse siia kuningateks valitsema. Nende üle ei ole teisel surmal meelevalda. Kuid kelle üle siis on surmal mõju?

Teisel surmal on mõju nende üle, kes pärast viletsusaega siiski ellu jäid; kes ei võtnud Jeesust vastu, nemad surevadki läbi teise surma. Sellele vaatamata nende igapäeva elu Jumala rahuriigis on uue kvaliteediga, aga neile ei anta surma üle võitu, mis on kõigil valitsejatel (meil), Issanda omadel. Nagu võite aru saada, siis isegi Jumala rahuriigis KÕIK EI ELA IGAVESTI, kuigi nad elavad väga hästi, sest sel ajal on kurat on luku taga ning Jeesus valitseb kuningana.

Lihtsurelikud saavad siiski eluga jätkata nii kauaks kui neile päevi antakse, neil on ka pere ja sünnivad lapsed, aga nende eluiga ei kesta üle saja aasta. Mis on nende rõõmusõnum selles olukorras? Jumal lubab neile surmast ülestõusmist maailma kõige lõpus juhul, kui nad rahuriigis tunnustavad Jeesust (see on ikka veel vaba tahte avaldus), kuid piibel ei kirjuta täpselt kuidas see juhtub. Ent meiega on asi klaar. Meie oleme päästetud ja päästetud ka teisest surmast.

Kui Kristus tuleb täna, siis me saame ka reaalselt kätte igavese elu, sest ülesvõtmisel ei sure keegi. Ei esimesel ega teisel surmal ei ole meelevalda meie üle, see on meie evangeelium. Meid viiakse elusalt üles nagu Eelia, kes ei näinud surma. Kuid meid tuuakse ka tagasi elusalt ja siis meid seatakse ametisse Jumala rahuriigis.

"Õnnis ja püha on see, kes saab osa esimesest ülestõusmisest; nende üle ei ole teisel surmal meelevalda, vaid nad on Jumala ja Kristuse preestrid ning valitsevad koos temaga kuningatena tuhat aastat." Ilm 20:6

Kristlik Mõttevõra