Kristlik Mõttevõra

ENAM EI PEA OOTAMA

29.08.23 11:07 AM By Kristlik Mõttevõra

Nüüd saab otsekohe taevasse tänu Kristusele

Jeesus viitas Moosesele, aga mitte selles kontekstis, et tema jüngrid äratatakse üles! Seda ta ütles Seaduse täitjatele, kes surid enne Jeesuse ristisurma. Sest ta ütles veel enne ristisurma: "Mina olen ülestõusmine ja elu. Kes minusse usub, see ELAB, ISEGI KUI TA SUREB." (Jh 11:25)

Isegi jüngrid ei saanud päästele kohe pihta, sest nad lootsid endiselt surnute ülestõusmisele, aga nüüd selgus hoopis, et enam ei pea taevasse pääsu ootama. Nüüd saab otsekohe taevasse tänu Kristusele. Isegi kui keegi sureb, siis ta elab edasi, aga igavene elu jätkub juba taevas. Ei mingit ootamist enam!

Paulus tunnistas seda, et ka temal kui Seaduse kuulekal on juba lootust läbi surnute ülestõusmise, aga, see seadus on nüüd muutunud. Ta oli teadlik, et seaduse täitjad saavad võimaluse, aga ta mõistis, et nüüdsest on parem võimalus, sest on uus vereleping. Apostlite 24,15 "ja mul on lootus Jumala peale, et tuleb õigete ja ülekohtuste ülestõusmine, mida nemad ka ise ootavad."

Kes surevad ilma Jumalata, need ei lähe kohtu alla, vaid nende üle on kohus juba peetud. Selles mõttes, et otsus juba jõustunud, nad on igaveseks Jumalast lahutatud. Nad on põrgus. Põrgust ei ole tagasiteed. Uue lepingu järgi Jeesusesse uskujad ei pea enam ootama surnute ülestõusmist ning kohtuotsust, sest nad on päästetud ka kohtust. Vastupidi, pühad mõistavad kohut isegi inglite üle.

1. Korintose 6,2 "Või ei tea teie, et ükskord mõistavad pühad kohut kogu maailma üle? Ja kui te maailma üle kohut mõistate, kas te siis ei ole pädevad otsustama pisiasjus?"

1. Korintose 6,3 "Kas te ei tea, et ükskord me mõistame kohut inglitegi üle, miks siis mitte argielu asjus?"

Johannes kirjutab oma evangeeliumi alguses, et variseride hulgas oli inimene nimega Nikodeemos, üks juutide ülemaid. See rabi ei olnud lihtsalt keegi kes oli rabi, vaid üks õpetatud juutide juhtkonna hulgast, kes tundis Moosese seadust enam kui teised. Ent Nikodeemos erines selle poolest, et tahtis teada, mis saladus selle päästega siis ikkagi on?! Ta otsis Jeesuse üles ja tegi asja endale selgeks. Johannese 3,18 ütleb Jeesus: "Kes temasse usub, selle üle ei mõisteta kohut, ja kes ei usu, selle üle on KOHUS JUBA MÕISTETUD, sest ta ei ole uskunud Jumala ainusündinud Poja nimesse." Sellest alates on uus olukord! Enam ei pea ootama kohut.

Kristlik Mõttevõra