Kristlik Mõttevõra

EI MINGIT PIMEDUST

10.03.22 11:10 AM By Kristlik Mõttevõra

Kui te räägite Venemaa sõpradega, siis te võite kuulda mitmel moel sõja õigustamist, milleks üks on: meil ei ole lubatud homoliikumised. Vastab tõele. Ent see ei tähenda, et neil ei ole inimesi, kes seda praktiseerivad. See patt on sellele vaatamata ka Venemaal.

Samamoodi vastab tõele, et meil on need liikumised olemas. Aga vastab tõele ka see, et kristlastel on selles osas seisukoht võetud. Jah, on üksikuid erimeelsusi, aga siiski valdav enamus kristlaskonnast on selles küsimuses ühel meelel. Seega ei ole alust arvata, et Eesti - lääne ühiskonna kristlased soosivad pattu. Ei.

Te peate aru saama manipulatsioonidest, kuidas kuri ennast õigustab või mille taha varju peidab, et inimesi ära lollitada, neid eksitades. Piibel räägib, et kuri läheb kurjemaks ja ühest küljest kurjus on muutunud justkui heaks e kasutab fasaadi, mille varjus inimesed ei saa enam aru, kas tegu on ikka kurjusega. Jeesus ütles, ärge laske ennast eksitada ja neid eksitaja vaime on palju.

Pealt näha need kurjuse sõnumid on justkui head kellegi väärtuste suhtes ja see on esimene märk, kus te peate pidurit tõmbama ja küsima: kas tõesti? Juba Eedeni aias seati kahtluse alla ehe ja puhas sõna mõistmine.

Kui keegi ütleb, et Putini tegevus on kuidagi kooskõlas kristliku maailmaruumi väärtustega ja hea, siis ta juba on lasknud endale koti pähe tõmmata. Putin ei ole päästetud ja õigeusu juhid kiusavad taga kristlasi ja evangeliste Venemaal ja takistavad nende tegevust.

Nii võiks küsida: kas Putini sissetung Eestisse on hea, kui selle läbi saaks ära keelata teatud organisatsioonide tegevused?

Mis sellest, et selle läbi hukkuvad inimesed, hävitatakse, aga see toob ka head? Nii mõtlevad need, kes on pimeduse poolt eksitatud. Ent kristlased on valguse lapsed, kus ei ole mingit pimedust.

"Sest varem te olite pimedus, nüüd aga olete valgus Issandas. Käige nagu valguse lapsed" Ef 5:8.
"Ja see on sõnum, mida me oleme kuulnud temalt ja kuulutame teile: Jumal on valgus, ja temas ei ole mingit pimedust." 1Jh 1:5

Kristlik Mõttevõra