Kristlik Mõttevõra

DEEMONLIKUD SUUNAMUDIJAD

23.11.23 09:01 AM By Kristlik Mõttevõra

Influencer on kinni makstud mõjuisik, kes tegeleb mõjutamisega. Eesti k suunamudija. Ta on saavutanud suure mõjujõu.

Täpsemalt mõeldakse suunamudijaga isikut, kes võtab sageli sõna suhtlusvõrgustikes ja muus meedias, kasutades ära oma meediakanalit ja positsiooni selleks, et reklaamida tooteid, brände või ideid. (nt Ap 19:24, Demeetrios) Toodete ja brändidega on nii kuidas on, aga ideid on seinast seina. Selle osas ei tohi kaotada valvsust! Kui need suunamudijad kaasatakse ühiskonna mõjutamisse (Ap 19:25, kaasaaitaja. "Te teate, et meie heaolu sõltub sellest tööst."), siis tuleb näha, kes on nende protsessidest ja muutustest tegelikult huvitatud.

Suunamudija ei ole mingisugune uus nähtus, vaid väga iidne kreeka kultuuri praktika, mida kirjeldatakse ka piiblis. Kuid piiblis toimus nende läbi usuline tegevus ja inimeste mõjutamine ebajumalate teenimiseks. Pole raske arvata, et sellised isikud teenisid selle läbi elatist. Apostlite tegudes on lugu, kus jüngritele heidetakse ette, et need "kuulutavad kombeid, mida meie kui roomlased ei tohi omaks võtta ega järgida." (Ap 16:21) Sageli neid nimega ei mainita, vaid märgitakse kui võimukandjad (s 36) või ülemused. See ei ole valitseja ega kohtuteener! (Ap 16:38) Paulus märgib: "Nad on avalikult peksnud ilma kohut mõistmata." (s 37) Täna ei peksta inimesi avalikult, aga selleks kasutatakse tühistamist. Ühiskonna suunamudijad lepivad kokku, teevad koostööd, kui on vaja mõni isik avalikult "läbi peksta" ja häbimärgistada. Seda tehakse meedia kaasabil. Inimest häbistades, mõnitades ning laimates. Tavaliselt see keda töödeldakse, ta ei saa ennast isegi kaitsta ja selgitada oma seisukohti. Kuid suunamudijate puhul te ei kuule, et nad vabandaksid isiku ees, keda nad avalikult maha tegid. Ap 19:23-40

Nemad ei kuula teid, miks teie - kristlasena peaksite neid kuulama? Ärge kuulake neid! Nad on kinni makstud ja neile ei lähe korda teie arvamus. Teid nõustab Püha Vaim, keda tuleb kuulata ja teha seda, mida Vaim teile annab või mõnes olukorras teid juhib.

Kristlik Mõttevõra