Kristlik Mõttevõra

DEEMON PEREMEHETSEB

18.11.22 09:55 AM By Kristlik Mõttevõra

Kas pole imelik, et isegi uskmatud inimesed usuvad, et kurjad vaimud on olemas ja saavad tulla inimese sisse? Aga!, millegi pärast ei mõisteta seda, kuidas saab Jumala vaim inimeses elada?!

Jumala vaim erineb deemonist avaldumise poolest, kuidas vaim tegutseb. Ta ei võta inimest üle. Inimene saab alati ise otsustada, valida ja rääkida seda, mida ta tahab.

Deemon seevastu võimutseb ja käsutab nii keha, kui mõistust ning kõnekeskust. Inimene kaotab kontrolli enese mõtete ja kogu ihu üle nii, et keha viskleb ja tõmbleb või kriiskab nagu loom või aru kaotanud. Kas pole huvitav? See on nähtav ilming. Seda usuvad kõik, isegi uskmatud; aga mitte seda, et Püha Vaimu saab kutsuda enda sisse elama või ta üldse olemas on ja midagi teeb?

Püha Vaim on kõikvõimas. Sellele vaatamata ta ei käitu inimesega kui peremees või inimesele loomuvastaselt ning ei suru ennast peale. Seetõttu vahel arvatakse, et teda ei ole olemas või teda ei saa kogeda.

Vahel võite näha, kuidas Püha Vaim langeb inimese peale ka nii suures kontsentratsioonis, et see ihule mõjub füüsiliselt nii tugevasti, et inimene langeb pikali selle mõjujõu all. See on tingitud Vaimu mõjujõu tugevusest, mitte tema ambitsioonidest. Ka tervendamisel on pinge mõju sageli nii reaalselt võimas, et inimesel tuleb sellest toibuda mitu tundi, aga see on hea. See ravib ja vabastab. See ei ole loomuvastane.
Kui Jeesus puhus jüngrite peale ja ütles: võtke vastu Püha Vaim (Jh 20:22), siis nad said Vaimu kogeda, aga see oli võrreldes nelipüha kogemusega vaid väike doos.

Vahel inimesed "sõidavad teistele sisse". Püha Vaim ei käi peale ega ei sunni mitte midagi tegema vastu tahtmist. Ta võib keelata, aga isegi siis ta ei võimutse ega ole paindumatu vaim, pigem Püha Vaim tõmbub tagasi. Ta on väeline vaim, aga ta on ka armastuse vaim.

Kas käsumeelsus on Püha Vaimust? Ei ole. Seetõttu see on inimese loomusele vastu karva. Uus leping lähtub armastusest. Kui aga vaim on tasane, õrn, armastav, siis ongi teda raske ära tunda ja eristada väga paljude agressiivsete vaimude hulgas.

Johannese 14,17 "Tõe Vaimu, keda maailm ei saa võtta vastu, sest ta ei näe teda ega tunne teda ära. Teie tunnete tema ära, sest ta jääb teie juurde ja on teie sees."

Kristlik Mõttevõra