Kristlik Mõttevõra

ARMULAUD ON ARM

22.02.23 09:35 AM By Kristlik Mõttevõra

Paulus ütles: "Inimene katsugu ennast läbi ja alles siis söögu sellest leivast ja joogu sellest karikast!" (1Kr 11:28), aga mitte Jeesus. Seda Jeesus ei õpetanud ega rääkinud oma jüngritele. Vaadake üle, mida Jeesus ütles ja tegi!

On täiesti vastuvõtamatu selline juhtum, mis toimus Olevistes 19. veebruaril. Armastusest oli asi väga kaugel!

Hea Rein ja teised karjased, kas te ikka päriselt ka aru saate mida te teete?! Kas Jeesus nüpeldas oma jüngreid sel viisil? Sellist praktikat ta ei õpetanud!

Armulaua osadus ei saada usklike enne leiva osadust peksule. Jeesus ei ole mõisa kubjas, kes kohtleks inimesi kui oma pärisorje ja regulaarselt nüpeldaks. Igaks juhuks?

Selguse mõttes lisame, et Paulus ütles "katsugu ennast läbi" seetõttu, et mõned jüngrid tulid armulauale kõhtu täitma. Kõigepealt sõid ära ühise toidu ja siis mõned vennad jäid sootuks nälga, kuna leiba ei jagunud kõigile või oma leiba ei jagatud teistega. Seetõttu Paulus ütles, et see pole vastuvõetav ja igaüks katsugu läbi, et tal venna vastu midagi ei oleks. Kuid Paulus ei teinud seda märkust koguduste traditsiooniks. See oli vaid ühe koguduse juhtum.

Pole ime, et mitmed meie lugejad on armulaua korralduse vastu korduvalt meelt avaldanud, sõna võtnud ja pigem jätaksid selle üldse ära.

See oli meile mõistatuseks, miks nad on sellise seisukoha võtnud. Aga täna, nähes mis toimus näiteks Olevistes, on see täiesti aru saadav, et selline "armulaud" ei ole armulaud, vaid peksupink. Sellist "armastust" ärgu olgu kellegi keskel. Jeesus sellise praktika üle rõõmu ei tunne EGA OLE SEDA SEL VIISIL teinud. See ei ole piibellik ega armulaua osaduse mõte.

Kristlik Mõttevõra