Kristlik Mõttevõra

ARMETU, AGA VÄGEV

29.06.23 07:56 AM By Kristlik Mõttevõra

"Kuid ihulikult meie juures olles on ta nõder ja ta sõna on armetu," iseloomustati korintoses Paulust. Korintlased olid sõnaosavad ja karismaatilised, ütleks silmapaistev rahvas oma teadmiste ja kultuuri osas. Kuid nad nägid Pauluse kõne, ütlesid: heh, see mees ei avalda meile - kreeklastele, mingit muljet, täitsa nõder! (2Kr 10:10) Ka Jeesuse kohta räägiti, kes ta selline üldse on? "Eks ta ole see puusepa poeg?" (Mt 13:55) Lihtsalt puusepa poeg, naatsaretlane. ""Naatanael ütles talle: "Mis võib küll Naatsaretist head tulla?"" Armetu! Ja oligi. Sest kui ta ise ei oleks olnud armetu, ei oleks olnud temas ruumi Püha Vaimul.

Paulus ütleb enda iseloomustamiseks mida? "Kui ma olen nõder, siis ma olen vägev." (2Kr 12:10). Mida armetum, seda vägevam! Seda vähem inimest, aga rohkem ruumi Püha Vaimu väele. Püha Vaimu ligiolus võid sa tõepoolest kogeda jõudu, aga kui keegi tunnistab nõtrusest, täidab lüngad Püha Vaim. Kui keegi on nõder, siis ta on vägev Jumalas. Ole vägev Jumalas! Mitte endas, vaid Jumala väes. Kristus sinus on sulle tugevuseks.

"Te ju otsite tõendust, kas minus räägib Kristus, kes ei ole nõder teie suhtes, vaid on vägev teie sees." (2Kr 13:3)

Piibel kirjeldab, et Mooses oli kõige alandlikum mees ja (nb!) kogeles, et Aaron pidi tema eest rääkima. Taavet oli üks lühema kasvuga mees, et isegi Saul tunnistas, et sa näed välja armetu. Paulus oli armetu mees.

Inimesed ütlevad sinu kohta: nõder! Väga õige. Eneses nõder, aga Jumala vaimus vägevam kui kunagi varem! Sest Vägevaim on sinu sees, nagu Paulus selgitas korintlastele. Mul ei ole vaja olla tark ja silmapaistev suurmees, vaid vägev Issandas, alles siis räägib minus Kristus. Jumala Püha Vaim ei hakka kunagi meelevallatsema ja konkurentsi pakkuma inimese egole, vaid ütleb: ole nõder, ma tegutsen sinu heaks! Sa ei peagi olema tugev, sest siis saab olla Kristuse vaim sinu tugevuseks.

Kristlik Mõttevõra