Kristlik Mõttevõra

ÄRGE ANDKE ÄRA OMA VÄGE

03.05.22 10:15 AM By Kristlik Mõttevõra

Te ei saa alistuda inimestele! Sest kui te alistute inimestele, siis te ei saa enam alistuda Jumalale. Jeesus ütles selgelt, et ei saa teenida kahte isandat. Kogu inimlik kord püüab võimalikult palju inimesi mõjutada.

Kogu sotsiaalmeedia on sellele üles ehitatud, et te jälgiksite mõjuisikuid. Need üritavad võimalikult palju jälgijaid saada. Sest kui neil on jälgijaid rohkem, saavad nad rohkem raha läbi reklaamide näitamise. See on nende tegelik põhjus, miks nad soovivad jälgijaid, sest siis nad saavad raha juurde. Asi on alati rahas.

Kuid ka kirik on juba tuhat aastat soovinud alistada liikmeid enda juhtide alla. Et liikmed ei mõtleks midagi, vaid pimesi kuuletuks ja teeks mida juhid otsustavad. Kuid see on inimlik, mitte Jumalik tahe. See on võimu kehtestamine. Jumal ei nõua alistumist kirikutes. Miks? Sest siis te ei saa enam alistuda Issandale ning Püha Vaimu juhtimisele.

Ka alandlikkuse fookus on just selle tõttu vääralt ära kasutatud. Paljud juhid näitavad võlts eeskuju, mis hukutab nende teenistuse. Kuidas? Sest nad püüavad olla inimeste meele järgi, aga mitte Jumala. Kui nad on koguduse liikmete meelt mööda, siis need varem või hiljem "neelavad" juhid alla või vahetavad välja mõne teise vastu, kes neile parasjagu rohkem meeldib. Isegi õpetused ja doktriinid. Kuid sellega nad eemaldavad võimekad juhid ja asendavad need meelt mööda juhtidega, kes tegelikult ei ole selleks kutsutud.

Kuidas see saab juhtuda? Kuna alandlikkusest on tehtud väärõpetus ja nad lõikavad sellega näppu. Sest kui nad on alandlikud inimestele, siis nad ei ole seda enam Jumalale ja nende teenistus ei lähtu Jumala määratud meelevallast. Jumal annab juhtidele meelevalla, aga nad vahetavad selle välja võltsitud alandlikkuse vastu. Kuigi Peetrus ütleb, et rüütage end alandlikkusega üksteise vastu, siis nad ei loe järgmist salmi, mis selgitab konteksti. Peetrus lisab: alanduge siis Jumala võimsa käe alla. 1Pt 5:6

Seda ütleb Peetrus selleks, mis mudelit alandlikkuse all Jumal tahab rakendada.

Jumala printsiip on alanduda Jumala ees, mitte inimeste ette. Seda on veel vääriti tõlgendatud, et Peetrus oma kirjas eelnevalt räägib alistumisest kogu inimlikule korrale ja valitsustele alandumisest. Kuid see ei tähenda, et te usu suhtes peate alanduma, sest ta täpsustab, et elage otsekui vabad! 1Pt 2:16

Paulus ütleb sama, et vabaduseks on meid vabastatud ja ärge laske ennast panna orjaikkesse, seda siis inimestele meeldida püüdes, vaid ikka Jumalale! Te ei saa alistuda inimestele ja meeldida Jumalale. Alandlikkus ei ole eesmärk omaette.

Mõelge ratsionaalselt. Teil on keegi vanem sugulane, kes tahab, et te teeksite tema väärtuste järgi, aga need on Maailma väärtused, kuidas te siis otsustate? Kas te alandute temale või Jumalale? Kui te alandute temale, siis teie väärtused nullitakse. Siis te olete küll alandlik, aga andsite ära meelevalla, te ei valitse enam ennast ega ka ei suuda alanduda Jumala ette. See ei ole võimalik.

Kui te alandute Jumala võimsa käe alla, siis teil on meelevald alles ja te valitsete, milleks Kristus on teid kutsunud. Te valitsete mitte inimeste, vaid meelevaldade üle.

Kuningas ei saa alanduda end inimestele, vaid ta on seatud valitsema nende üle ja neid mõjutama, aga ta saab seda teha vaid siis, kui ta on alandlik Jumalale.

Jumal ei kutsu kristlasi alanduma maailma inimeste, isegi kristlike juhtide alla, vaid maailma valitsema kuningatena ja Püha Vaim juhib ja Kristus valitseb nende sees neid läbi kirkuse ja väe. Ärge andke oma väge ära! See on kuningate valitsemise vahend. Teie olete kuningad, Jumala lapsed. Teil ei ole vaja alanduda inimeste ette, vaid Issanda ees.

Seetõttu te näete väga palju segadust ka kirikutes ja kogudustes, kuivõrd inimesi õpetatakse alandlikkuse osas valesti, kui neile alandlikkusest räägitakse kiivas õpetusi. Seetõttu on nii palju peksa saanud ja alandatud kristlasi. Nad on jäänud uskuma neid moonutatud kristlike printsiipe.

Kristus võttis kogu alanduse enda kanda ja teie ei saa tema teed läbida, selleks ta ei kutsunud teid.

Ta kutsus ja valis teid valitsema, kuid esmalt peate korrigeerima oma suhtumisi. Te peate võtma meelevalla ja hakkama täitma valitseja ülesandeid. Need ei ole inimestele meeldida püüdmine, vaid esmalt enda üle valitsemine, et mitte lasta end panna taas orjaikkesse ja siis meelevalla võtmine, mis on teile antud kui taevastele valitsejatele. Selle meelevallaga olge alandlik Jumala ees, aga inimeste ees väeline kuningas.

Jumal aidaku teid selles selgust saada. See olgu teie ette valmistamine, eriti tulevasteks aegadeks. See ei muutu üleöö. Kui te aga asjad õigele kohale asetate, siis teie olukord muutub ja te olete Jumala lapsed, väelised ja hakkate juba täna valitsema, milleks Issand on teid kutsunud ja vabastanud.

Kristlik Mõttevõra