Kristlik Mõttevõra

ÄRA KOHKU, ÄRA KARDA

01.09.22 03:24 PM By Kristlik Mõttevõra

Osa inimesi ei salli teid silmaotsaski, sest teie vaim ärritab nendes deemoneid. Teis on TEISTSUGUNE vaim. Joosuja ja Kaaleb jäid enesele kindlaks, isegi kõige suurema vastuseisu korral. (4Ms 14:6) Piibel kirjeldab: "Siis ütles terve kogudus, et nad tuleks kividega surnuks visata!" (10 s) Kujuta nüüd ette kui rahvas ütleb, et SIND tuleb hukata?! Mida sa teed selles olukorras?

Joosua ja Kaaleb rääkisid teisiti kui kümme teist maakuulajat, keda välja läkitati, 4Ms 13 ptk vrd s 30 ja 31. Nad ei allunud enamuse survele, vaid usaldasid seda, mida Jumal oli teha palunud ja see tähendas meeletut väljakutset, aga võimast muutust! See oli nende teadlik valik.
"Aga oma sulase Kaalebi viin ma sellele maale, kus ta on käinud, ja tema sugu pärib selle, sellepärast et temas on teistsugune vaim ja tema on kõiges mulle järgnenud!" (s 24)

Plaan oli täis vastupanu ja võitlemist! Joosua ja Kaaleb lihtsalt jätkasid ja Jumal läks edasi koos nendega. (30 s) Sealt edasi kirjeldab piibel meile läbi kogu Joosua raamatu, kuidas Jumal uue juhi kaudu asju korraldas.

Jumal teeb asju ka nii, et meie usku proovile panna, kas me lööme põnnama ja viskame püssi põõsasse?! Kui me aga jääme lõpuni kindlaks, alles siis saame näha kuidas sealt sünnib elu muutev sündmus.

Tihti arvatakse, et Jumala õnnistus on üksnes siis, kui asjad kulgevad ilma takistusteta, "kui läheb libedalt sul kõik." Piiblis lõppes selline valik kurvalt. (4Ms 14:32,37)

Usukangelased satuvadki vähemusse. Osalevad plaanides, mida teised ei toeta; aga ka selles, mida Jumal ei ole teinud mitte lihtsaks nende jaoks. Aga(!), see muudab kõigi elu ja iseäranis teeb usu vankumatuks ning loob tugeva ning usaldava suhte Jumalaga, millega saab ehitada suuri asju Jumala riigis.

"Eks ole mina sind käskinud: Ole vahva ja tugev! Ära kohku ja ära karda, sest Issand, su Jumal, on sinuga kõikjal, kuhu sa lähed!" Jos 1:9

Kristlik Mõttevõra