Kristlik Mõttevõra

ÄRA JÄTA MEELDE

29.08.23 10:45 AM By Kristlik Mõttevõra

"Ta ei jäta meelde paha?" 1Kr 13:5 See sõltub teie meele uuendamisest. Selleks ongi antud agape vägi. Ära jäta meelde paha! Ilma agapeta ei ole see üldsegi lihtne.

Selge see et kui keegi solvab teid, siis see tuleb teie hinge suunas, aga hing ärgu mingu endast välja. Kes läheb endast välja, see teeb maad kuradile. Kes ei lase halba hinge tulla, see ei jäta meelde.

Üksnes see et oli intsident, aga milles täpselt solvati, see mingu ühest kõrvast sisse ja teisest välja nagu eestlane ütleb. Teie mõtted on teie käes, kui on? Kui aga teie ei lase neid nooli sisse lennata, siis, need on kui hane selga vesi.

Valesüüdistused on kuradi kavalad rünnakud. Kes sellest aru ei saa ja süüdistab teist, see on oma peas andnud maad kuradile. Sest kurat on süüdistaja ja valede isa. Ta teeb seda päevad ja ööd. Miks te peaksite teda aitama?

Piibel ütleb, ära jäta meelde paha. Kui keegi andestab, siis tuleb ka kustutada paha oma meeltest. See võtab kuradilt ära võimaluse pahaga ründamiseks. Teisalt kui see siiski juhtub, siis ka solvatu esimene mõte olgu: ma ei jäta seda meelde.

Armastus andestab kõik. Armastus lepib kõigega, ta talub kõike (s 7). Seetõttu meele uuendamisel tuleks kustutada oma peast paha ja leppida kõigega. Samuti alati andestada. Selleks on Jumala vägi, mis aitab teie hingel tugevalt usus seista kuradi kavalate rünnakute vastu.
Isegi prohvet, kui keegi arvab enese kedagi olevat, on vaid kõlisev kuljus, kui temas ei ole agape armastust. Siis ei ole ühtigi, ütleb 1Kr 13:2. Sageli "vaimu saanud" arvavad, et teevad teistele teened ja neil on täielik õigus, aga Jumala sõna ütleb selliste kohta: teis pole ühtigi. Tühi koht. See paha tuleb unustada. Esmalt aga süüdistaja enda meeltest, kes vajab meele uuendamist.

Unustamine on selleks, et teid ennast kaitsta paha eest.

Kui Jumal kustutab teie pahateod, siis need on unustatud. Kristlastel on meele uuendamiseks agape vägi. See aitab toime tulla. See on juba antud, aga kasutage siis seda.

Kui sa ei jäta meelde paha, siis, see juba on meele uuendamine. Sellega jätad oma meeltes rohkem ruumi heale ja kustutad pahad mõtted. Kuid see sõltub üksnes sinu valikust. Kuidas sa oma mõtteid töötled? Millest mõlgutad, milliste mõtetega tegeled ja mida ei mõtle.
Kui sa ei jäta meelde paha, siis see hoiab hinge puhta ja ruumi heale. Mõtle head!

Efesose 5,2 "ja käige armastuses, nõnda nagu Kristus meid on armastanud ja on iseenese loovutanud meie eest anniks ja ohvriks, magusaks lõhnaks Jumalale."

Kristlik Mõttevõra