Kristlik Mõttevõra

APOKALÜPTILINE OOTUS

25.04.24 10:38 PM By Kristlik Mõttevõra

See oli jüngrite ootus

Jumala kuningriik on meie ainus kaitse, mitte ühiskonnas mõju kaotanud kirik ega läbikukkunud eesti rahvas. Jumala kuningriik püsib kindlalt kõigil aegadel. Tegelikult on see ainus riik millel tõesti on tulevik! Ka Eestil kui sellisel ei ole tegelikult pikka pidu piibli sündmuste valgel. Ent hea uudis on see, et selle Kuningriigi nn eesti nimelises osariigis võib ka täna liituda igaüks Kuningate Kuninga valitsusega! Kuningriik on kõigi kristlaste tulevik, seda kinnitab pühakiri

See tulevik võib sinu jaoks alata otsekohe. Kes sa oled sellest aru saanud, peaksid selleks juba valmistuma, mitte kunagi tulevikus, seda üha edasi lükates, sest KUNINGRIIK ON LÄHEDAL! Ta oli seda juba Jeesuse ajal. Täna on kuningriigi ajastu lähemal kui kunagi varem on olnud. Selle esindus on juba kohal. Kuidas? 

Kuningas valmistab ette oma kuningaid, kes esindavad Jumalariiki ja tutvustavad seda kõigile, iseäranis neile, kes sellest veel midagi kuulnud ei ole. See algab iga inimese jaoks vabatahtlikult, põlvedele kummardamisest Suure Kuninga ees usus, armastades ja kuulekuses. Kuid selleks peame välja tulema kõigest (Mt 11:28, Lk 11:46, 21:34, 2Kr 5:4, Hb 12:1), ÜKSKÕIK MILLISEST TEISEST ära lubatud lojaalsusest, millega oleme END SIDUNUD, mis ei esitle ega esinda Jumala kuningriigi huve. Me ei saa sulgeda ennast ka tuppa ja muretseda, kui selle asemel on meile määratud: valitse! (Rm 5:17) 

Kogu loodu ootab seda hetke, mida Paulus kirjeldab kui ilmutust Jumala lastest (Rm 8:19-22). Sõna, mis on eesti keeles tõlgitud kui ilmsiks saamist, siis tegelikult on oma tähenduselt apokalüptiline (ἀποκαραδοκία, apokaradokia, mis on ärev ja püsiv ootus), mis tähendab kõige selle avalikuks saamist, kes on tõelised Jumala pojad, tema kuningad. 

Paulus rõhutab tõsiasja, et " loodu ootab pikki silmi Jumala laste ilmsiks saamist". (Rm 8:19, ingl keeles on see isegi parem tõlge " For the earnest expectation of the creature waiteth for the manifestation of the sons of God.") See on Kristuse avalikuks saamise teade, manifest, vastavalt pühakirjale. Meil on kohustus vastata sellele Kuninga ootusele, mida Jumala loodud maailm nii meeleheitlikult ootab ja eelkõige Kristus. Paulus kirjutab filiplastele: minu ootust (ἀποκαραδοκία) ja lootust mööda, et ma ei jää häbisse milleski. Kuningate maailmalõpu või tegelikult uue ajastu apokalüptiline ootus on see, et Kristus saab TÄIESTI avalikuks, mitte üksnes täna meie südames ning läbi kristlaste elude, vaid nähtavalt kogu maailmale. (Fl 1:20) See oli jüngrite ootus. See olgu jüngrite ootus ka täna!

Kristlik Mõttevõra