Kristlik Mõttevõra

ALUSTA ISEENDAST

01.09.22 03:09 PM By Kristlik Mõttevõra

Kui Jumal armastab juba patust, kui palju enam ta armastab sind.

Kui me endaga rahul ei ole, siis me ei armasta ennast. Ent siis me hakkame kahtlema ka Jumala armastuses meie eneste vastu, et Jumal ei saa ju armastada sellist inimest nagu mina?! Lõpuks me ei armasta enam ka teisi inimesi, me enam ei suuda seda teha. Kindlasti ei suuda me enam armastada kõiki neid, kes meie vastu kenad ei ole, rääkimata vaenlastest!

Sa ei saa armastada enne teisi inimesi kui sa mõistad, et Jumal armastab sind ja sa oled väärt, et ennast armastada. Sest kui Jumal juba armastab sind, kuivõrd enam siis sa ise vajad iseendaga lepitust sh oma olemusega ja armastust enda vastu. Jumal tunneb sind paremini kui sa ise ja üldse arvata oskad ning kui ta sind armastab, siis sa oled seda väärt!

Milline inimene oleks nõus surema sinu eest? Aga Jumal suri, sest sa oled talle armas. Ei ole teist kui sa, võid sa öelda ka iseenda kohta. Seetõttu kui Jumal juba amastab rohtu väljal, kui palju enam ta armastab sind! Sa oled tema tipp looming, ainulaadne. Ei ole kedagi teist kui sa kehtib ka sinu kohta.

Kui sa ei armasta oma meest või naist, siis sa ei armasta iseennast. Sellest sa tunned ära, et see küsimus vajab sinu tähelepanu. Kui sa armastad ennast, alles siis sa suudad armastada ka oma abikaasat kelle eest Jumal suri ja andis oma elu. Joh 3:16 kehtib nii samuti sinu kohta, kes sa oled Jumala püha, kui see kehtib juba patuste kohta, kes alles vajavad päästet.

Alles siis, kui sa teed rahu iseendaga, suudad sa rahu teha ka inimestega, Jumal juba tegi rahu sinuga. Siis sa suudad rahul olla kõigiga! Armastada isegi oma vaenlasi, sest Poeg suri isegi nende eest, mitte üksnes sinu eest. Kui sul pole armastust kellegi vastu, siis sa ei armasta ennast piisavalt, keda Jumal armastab!

Jumal on armastus ja armastuse läbi avaldab ta oma väge, mis muudab iga inimest. Miski ei suuda inimest muuta, aga mitte Jumala armastus, mis ainsana muudab inimest nii, et see ei tunne ennast enam ära ja inimesed ütlevad: vaata, ta on hoopis teine inimene! Ongi. Sest Jumala armastuse vägi muutis teda. See on väga reaalne ning nähtav.

Laul Oled püha kehtib mitte üksnes Jeesuse kohta, vaid ka sinu kohta kes sa oled püha. Muidugi sa kummardad Jumala trooni ees, mitte enda ees, aga selleks pead sa olema püha, et üldse sinna ette jõuda, sest üksnes pühad on trooni ees. Patused ei pääse kunagi Jumala juurde. Sina aga seisad tema ees, sest sa oled püha! Kui sa oled Tema jaoks pühitsetud, puhtaks pestud Jeesuse kalli verega, siis sa oled piisavalt püha ja sa ise ei saa ennast veel paremaks ega pühamaks teha kui seda tegi Jeesuse veri. Seda tuleb teadvustada, sellest aru saada ja kui see kohale jõuab, siis Jumala vägi muudab sinu hoiakuid, esmalt sinu enda ja siis teiste inimeste suhtes.

OLED PÜHA
Oled püha, püha
Oled püha, püha
ei ole teist kui Sa. 2x
Jeesus Sind kiidan ja armastan
sügavalt südamest,
kummardudes Sinu trooni ees
- tean Sulle kuulun ma.

Mõtle korraks, kas see röövel oli püha, kes rippus Jeesuse kõrval ristil? Kas ta sai ise midagi teha selleks, et jõuda Jumala trooni ette või see tuli sellest, mida Jeesus tegi ja ütles talle? Kui see röövel oli püha, siis on pühad kõik, kes Jeesuse vastu võtavad. Seetõttu püha ja Jumala armastus sinu vastu ei tulene sellest, milline sa oled või kes sa oled, vaid sellest, mida Jeesus tegi selleks ja kuidas Jumal sinusse suhtub. Kui juba Jumal armastab sind, siis sul on põhjust olla vägagi armastusväärne enese vastu. "Jumal armastab mind, aga, miks ma siis ise ennast ei armasta?" küsi endalt ja pane kõik kõrvale, mis on selle põhjustanud, et sul on endasse teistsugune suhtumine kui seda Jumalal sinu vastu on. Sa ei saa ennast paremini tunda kui Jumal. Sa ei saa olla õiglasem kui Jumal. Sa ei saa muuta ennast kellekski teiseks kui vaid olla selline, nagu Jumal sind lõi ema üsas ja armastab sind maailma algusest peale ja igavesti, sest ta armastus ei muutu sinu vastu.

Kristlik Mõttevõra