Kristlik Mõttevõra

AINULT KRISTLASTE SEES

10.01.24 12:43 PM By Kristlik Mõttevõra

Kui see on päris lugu, siis see on tõesti vägev küll! Mõelda vaid, Jumal on minuga kogu aeg, igal pool, igal ajal! Ükskõik kus sa asud või lähed.
Ta ei jää sammugi sinust maha! Ta on küljes nagu takjas. Isegi sinu kõige intiimsemates olukordades on ta sinu sees. See ei ole nii, et ta vahepeal läheb ukse taha või ära. Ei. Tema Vaimu osa tunnistab sellest, et ta tõesti on sinu sees, nagu piibel kirjeldab.

Kui ta on sees, siis sul on võimalik teda näha ja tundma õppida. Nii Isa, Poega kui Püha Vaimu. Johannese 14,23 "Jeesus vastas talle: "Kui keegi armastab mind, küll ta peab minu sõna, ja minu Isa armastab teda ja ME TULEME ja teeme eluaseme tema juurde."" Tuleme. See on mitmuses!

Issand on kogu aeg sinuga, sinu vaimuga. Sa saad temaga suhelda. Näiteks Paulus rõhutas ühtelugu seda, et Jumal on tema sees. Kui see ei ole evangeelium, siis, mis seda üldse on?! (Rm 9:25)

Milline religioon saab veel öelda, et Jumal on inimese sees? Rooma 10,19 "Kuid ma küsin: Kas Iisrael ei ole aru saanud? Mooses ise ütleb esimesena: "Ma teen teid kiivaks nende peale, kes ei ole rahvas, ja teen teid vihaseks mõistmatu rahva peale."" Jumal tegi isegi juudid kiivaks kristlaste peale, nende peale, kes enne ei olnud tema rahvas, nüüd aga on! Me oleme lähedased Kristuse vere läbi. (Ef 2:13)

1. Peetruse 2,10 "Teid, kes te muiste polnud rahvas, nüüd aga olete Jumala rahvas, teie, kelle peale polnud halastatud, nüüd aga on." Seda ütleb juut. Peetrus oli juut.

Rooma 11,11 "Ma küsin siis: Kas nad on komistanud, et nad kukuksid? Mitte sugugi! Vaid nende väärsammu tõttu on paganatele osaks saanud pääste, et teha Iisraeli lapsi kiivaks." Mõistagi on juudid kiivad, sest nad käivad ikka veel nutumüüri ääres ja panevad palved müüripragudesse, lootes et Jumal vastab neile. Nemad käivad, meil on. "Aga teie ei ela oma loomuses, vaid Vaimus, kui Jumala Vaim tõepoolest elab teie sees. Kellel ei ole aga Kristuse Vaimu, see ei ole tema oma." (Rm 8:9) Meil on Vaimus ligipääs Isa juurde. (Ef 2:8, 6:18)
"Nüüd aga, kui te olete vabastatud patust ja saanud Jumala teenriteks, te kannate vilja pühitsuseks. Ja selle tulemus on igavene elu." Rm 6:22 Te kannate Püha Vaimu vilja, sest Jumal on teie sees.

Kristlik Mõttevõra