Kristlik Mõttevõra

AEG VALITSEDA!

08.03.23 09:43 AM By Kristlik Mõttevõra

Kus meie rahvast tahetakse taas orjarahvaks teha. Ärge laske sellel sündida.

Orjameelsus ei ole alandlikkus, vaid alaväärsus, mis on omaks võetud kellegi sõna tõttu. Piibel siiski ütleb, et me ei ole orjarahvas, nagu meie lastele läbi ajaloo on selgitatud, et eestlased on olnud orjad ning meid on kogu aeg orjadeks peetud. Veel enam, seda kuvandit ja silti süvendati nõuka ajal, kuna sellega sai maha teha kristlust. Tänases päevas käivad Euroopast siia parunid, kes suhtuvad meie rahvuse identiteeti põlastusväärselt ja nende kohalikud kupjad kiidavad takka, kes on nõuka ajast oma mõtteviisides rikutud ja tahavad ka keegi olla.


Selline vaimsus valitseb eestlasi, aga kas te tahate seda? Piibel õpetab siiski vabadust ja kutsub üles vabadusele! Mitte orjameelsele alistumisele. Kristus on meid vabastanud ja hoiatab, et ärge laske ennast panna taas orjaikkesse! "Vabaduseks on Kristus meid vabastanud. Püsige siis selles ja ärge laske endid jälle panna orjaikkesse!" kirjutab Paulus galaatlastele. (Gl 5:1)See ei ole juutidele, vaid paganrahvale, nagu üldistavalt selgitatakse. Kuid see kehtib kõigi rahvaste suhtes, ka eestlaste suhtes. Kuid ori saab olla ka mõtlemise poolest. See kuidas sa mõtled, selline on su identiteet. Kristlase identiteet on kuninglik preesterkond ja valitsemine. Kuid mitte üksnes valitsemine oma elu üle, vaid ka vaimsete jõudude üle ja mis kõige olulisem, igavesti valitsemine. Inimesest võib saada ka patu ori. See on olukord, kus inimene satub patu tõttu lõksu ja ei saa sealt enam välja, kuna patt võib olla kriminaalne ja mitte üksnes inimese vastu, vaid kogu ühiskonna vastu.


Kristlased siiski peaksid aru saama ja palvetama kõigi nende küsimuste eest. Kuivõrd Issand on teinud meid valitsejaks, siis on meil lausa vastutus kõige selle ees, et me esindaksime Jumala riiki ja mõistame, kes me tegelikult oleme ja ükskord oleme, nagu piibel kirjeldab. (Ilm 20:6)


Saadikud esindavad Eesti riiki, aga teie esindate Jumala riiki.


Kuid kõik on vabaduseks kutsutud ja kuninglikust soost ja kuninglik preesterkond, nagu Peetrus oma kirjas selgitab. Need olete teie! Te peate seda esmalt mõistma ja selle usus vastu võtma ja siis te saate valitseda, nii taevaste jõudude, aga eelkõige oma riigi eest palvetades ja olles kohal seal, kus meie rahvast tahetakse taas orjarahvaks teha. Ärge laske sellel sündida. See on teie maa ja sellel maal peavad elama ka teie lapsed. Kui te tahate, et teie lapsed elaksid vabas Eestis, siis hakake valitsema! See on meie sõnum kõigile, aga eelkõige usukaaslastele, sest Kristus ei ole teid pannud orjaikkesse, vaid teid vabastanud ja teinud teist Jumala lapsed. Jumala lapsed ei ole orjad.

Kristlik Mõttevõra