Kristlik Mõttevõra

AEG NAERDA

01.09.22 02:53 PM By Kristlik Mõttevõra

Koguja 3:4 kirjutab "aeg nutta ja aeg naerda, aeg leinata ja aeg tantsida" ja psalmist "Kes taevas istub, naerab," 2:4. "Veel täidab ta sinu suu naeruga ja su huuled hõiskamisega." kirjutab Iiobi (!!!) raamat 8:21. Jumal naerab ja talle meeldib ka inimesi naerma ajada. Ainus maa peale loodud olevus kes naerab, on inimene ja naer on vaimne ilming. Kui inimesed ei naera, siis nad on kas kurjusest tulvil või meelte segaduses.
Kuradil puudub huumorisoon. Ta pilkab Jumalat ja inimest, aga pilkamine on huumori pimedam pool, mida Jumal ei luba inimesel teha, eriti pilgata oma ligimest. Inimene, kes kaotab huumori taju, seisab vastakuti tõsiste vaimsete probleemidega. Kes aga naerab, selle vaim on terve, eriti kui ta suudab naerda oma ebaõnnestumiste üle.

Jumal on maailmas loonud tohutul hulgal nalja läbi oma loomingu ja tihti tuleb küsida: mida Jumal küll mõtles, kui ta sellise olevuse või käitumise mõne puhul lõi?

Eestlane ütleb: naer on terviseks! Naer või õigel momendil külavatud huumor võib ühe hetkega lahutada inimeste viha. Seda saatan ei salli! Sest temale meeldib, kui inimesed hävitavad teineteist. Kuid tülide puhul te näete huumoril kummalist mõjujõudu. Inimesed kes tülitsevad, võivad ühe hetkega rõõmust rõkatada, puhkeda naerma ja Jumal küsib: kus on teie tüli? Jumal naerab inimeste üle, sel moel. Sest Jumal armastab inimesi ja ta soovib, et ka inimesed armastaksid teineteist.

Naer on võimas "relv" mis purustab ka kivise südame ja lepitab ning ühendab inimesed sõpradeks. Vaadake, kuidas inimesed koonduvad isiku ümber, kes oskab nalja vistata? See isik on nagu magnet. Kõik tahavad naerda, sest naerul on imeline võime. Tegelikult on naerul jumalik mõjujõud. Kas just vägi, aga see mõjub otsekui väeliselt! Kui naer suudab lepitada ja luua sõprust vaenlaste vahel, siis me mõistame, et see peab olema midagi enamat, kui pelgalt nali!

Kristlik Mõttevõra