Kristlik Mõttevõra

TAEVA VÄGESID KÕIGUTATAKSE

06.10.21 03:31 PM By Kristlik Mõttevõra

Mida tähendavad Jeesuse sõnad "taeva vägesid kõigutatakse"?

Taeva vägesid kõigutatakse? (Mk 13:25) Mis mõttes v mis taeva väed need on, millest Jeesus rääkis? Kui need on füüsikalised jõud, siis, mida see tähendab? Kreeka keeles kasutati selle "taeva" puhul sõna ouranos, millega peetakse silmas universumis silmaga nähtavat taevast kogu selle juurde kuuluvaga. Kõigutamise all mõeldakse põhjalikku loksutamist, liikumist, ilmastiku nähtust, mis paneb värisema, maha rappuma v kukkuma v alla heitma, kreeka k sõna saleuõ.

Et seda mõista, on vajalik teada ka VT sündmusi ja toome näite varasemast ajaloost. Joosua rääkis Jumalaga ja pärast seda ütles kõigi nähes: "Päike, püsi paigal Gibeonis ja kuu Ajjaloni orus", kirjeldab piibel. Juhtus aga nii, et maa ka kuu jäid paigale seisma mitmeks tunniks ja visuaalselt päike seisis keset taevast kogu päeva e ei liikunud paigast, nagu piibel seda olukorda kirjeldab. (Joosua 10:12-13) See on fakt, mis on ka matemaatiliselt ja füüsikaliselt teadlaste poolt kinnitust leidnud, kuna arvutustes esineb nn seletamatu viga v mitme tunnine ajaperiood, mida teadlased ei oska ära põhjendada e kuhugi paigutada. See on tegelikult aset leidnud aja peatumise sündmus, teaduslikult tõendatud, ent piiblis kirjeldatud ime.

Kui Jumal saab seiskuda maa liikumise ümber päikese, miks ta ei saa sel juhul maa trajektoori pikkust muuta? See võib selgitada UT kirjutatud taeva vägede kõigutuse, millega tegelikult toimuvad trajektoori muutumised, millest tekivad looduses suured pinged. See võib nii olla, aga me ei väida ilmtingimata, et see sellisel moel tuleb.

Teoreetiliselt saab planeedid ümber seadistada nii, et need jätkavad, aga uuel pikkusel e teise trajektooriga.

Kui inimesed tahavad seista vastu kliimasoojenemisele, siis palju õnne neile! Nad peavad ennast kõikvõimsaks. Arvata võib, et Jumal käsitleb seda ülbuse (?) patuna, kui tema plaani järgi inimene ei saa muuta planeetidele omistatud füüsikaseaduseid ja kliima parameetreid sel määral, et need stabiilselt uuel moel püsima jääksid, aga Looja saab. See võib Jumalat naerma ajada, et inimene kliima temperatuure krutib! Aga piibel kirjeldab, et kliima ei jää endiseks peale lõpuaja sündmusi ja karta on, et see saab olema midagi väga lähedast algsele v Eedeni aia versioonile. Teisisõnu, soojenenud kliima. Saame näha.

Teadupärast Eedeni aia kliima oli stabiilne suvi. Mitte nii nagu täna. Teisisõnu taimed ei ajanud lehti maha ja midagi ei mädanenud. Eedeni aja sündmustes aastaaegu ei näe. Ent pärast veeuputust pöörati kõik segamini ja muutus ka maa kliima. Kuid mis võib olla takistuseks, et Jumal ei taha seda samal moel tagasi kui see algselt oli? (Iseteema on see, mille "kinda" viskaks siinkohal füüsikutele arutada, et kui varem oli kliima soojem ehk enne veeuputust, siis kui palju oli vaja muuta maa trajektoori, et taevast tuleks nii pikk sadu nagu piibel kirjeldab. Ega vett taevasse ei viidud, vaid nagu piibel kirjeldab, Jumal lasi sadada. Kuidas ta seda teha võis? Üks viis on muuta maa orbiiti, millega selle temperatuur tekitab vihmad.)

Kuna elu jätkub ja hävib vaid 1/3, siis mis saab süsteemis muuta? Kas saab maa trajektoori lühendada? Teoreetiliselt tähendab see seda, et planeetide omavahelised mõjujõud märgitakse ümber. Kui tõenäoline see on, et maal ei ole enam sügist, kevadet ega talve? Ärme mõtle, et Jumal ei saa seda teha, kuna ta on ju Looja ja kõikvõimas. Küsimus on sel juhul pigem selles, et mis toimub kliimaga? Kui edaspidi päev ja öö jätkub, siis kuu jääb alles koos maaga. Kui talve ei ole, siis peab trajektoori muutma sel määral (ring), et aasta lüheneb, aga päeva pikkus sellest ei muutu kui kuu jääb oma kohale.

Jumala jaoks ei ole aeg piiratud mõne mõõtühikuga ja teadupärast ka kalender on rahvastel väga erinev olnud, mis alles hiljuti ühtlustati. Kui aga maa peal sügist ei tule, siis viljasaak ei mädane (lehestik ei lange), siis see tähendab et suvi on kogu aeg. Suve tekitab meile üksnes maa trajektoori pikkus e pöörlemine ümber päikese.

Piibel ütleb, et kogudus ei näe taeva vägede kõigutamist, see võib tõesti olla väga vaatemänguline, aga Mt 24:29 kirjutab, et see kõigutus juhtub pärast ülesvõtmist.

Kristlik Mõttevõra