Kristlik Mõttevõra

Poliitkorrektus on iidne patt

07.04.21 08:24 AM By Kristlik Mõttevõra

Poliitkorrektsus on moodne sõna, kuid igivana patt! Selle patu tegelik nimi on inimestele meeldimine ja mugandumine. See on üks suurim, lõpuajal leviv patt: sa pead alistuma teistele!

Mida nõuavad patustajad? Nad ütlevad, et te peate leppima meie patuga. Aga patu ees ei tohi silma kinni pigistada, vaid see tuleb avalikuks teha ja välja juurida. Tänapäeval ülikoolides õpetatakse inimestele meeldimist kui kombestikku ja jutumärkides kasvatatud, viisaka inimese käitumist, mis tegelikult ei ole seda. Miks seda vaja on? Sest sellega saab kurat neid inimesi hoida kinni patu küljes ja seni, kuni nad ei paranda meelt, on nad kuradi lapsed. Pealt kenad, käitumiselt nö poliitkorrektsed, aga seest pattu täis.

Kuid juba 2000 aastat tagasi nõudsid variserid seda samal moel teistelt inimestelt ja nad tegid ise kõik selleks, et oma patust loomust varjata ja inimestele meeldida. Jeesus ei olnud poliitkorrektne, mis ärritas ülempreestreid ning need tegid ühtelugu Jeesusele etteheiteid kuni tema ristilöömiseni.

Ometi leidus üks variser, kes selle patu hülgas ja ütles: "Kui ma veel tahaksin meeldida inimestele, siis ma ei oleks Kristuse sulane." (Gl 1:10) Sellega ta paljastas inimestes vaimse vähkkasvaja! Kuna variseride süda oli patuga rikutud, siis nad otsisid heakskiitu pigem inimestelt kui Jumalalt. Nad teadsid, et Jumal neile seda ei kingi! See läheb midagi maksma. Aga inimestele meeldides, andestavad ja pigistavad silma kinni.
Seetõttu valmistab inimeste poolehoiu ja meeldimise kaotus neile suurt tuska, eriti sotsiaalmeedias on see nähtav, eriti aga siis, kui need suhted on kasulikud. Nõnda siis tehakse Facebooki lehel pingutusi, et saada laike ja meeldida, aga mitte ainult sotsiaalmeedias, ka avalikus ruumis, telemeedias, poliitareeenil ja mujal. Kuid sel viisil nad kaotavad Jumala soosingu. See on valik, võta või jäta, emba või kumba. Praegusel lõpuaja foonil on see eriti oluline, kes on sul tuttavad, nn sõbrad, kelle tutvusi saa saad ja kellelt poolehoidu kogud? Need inimesed on juba Jeesuse ära salanud ja minetanud Jumala, kes oli neile takistuseks. Näeme seda sellest, et vastased avalikult häbimärgistatakse selles, et ei tee sama pattu. Kes ei soovi meeldida või mõtlevad oma peaga ega pea oluliseks ühiskondlikku heakskiitu. Kuuleme igal päeval hukkamõiste, kuidas oma peaga mõtlejad maa põhja tambitakse kui ei allu mentaliteedile või nn poliitkorrektsusele.

Mis on nende inimeste käitumismotiiv? Kes avalikult kannavad lahket nägu, aga kui neile midagi ei meeldi, siis häbimärgistavad ja sildistavad valimatult kõiki vastaseid, kes ei ole nendega sama meelt. Kui ohver ei ulu kaasa huntidega, kistakse ta avalikult ribadeks, häbitult ja õigustuste kisakoori saatel: lööge ta risti!

Kus iganes, muganduvad inimesed ümbritsevate inimestega ning teevad kaasa kõiki lauslollusi. Kõike tehakse selle agenda või nn õige mõtteviisi nimel, et sellest mitte erineda. Sageli heidetakse isemõtlejale ette, et ta ei tohiks kedagi solvata, samas seda isikut ülbelt koheldes, millel ei ole enam otsa ega äärt. Tegelikult on aga tagamõte selles, et kardetakse kaotada kellegi kõrgemal positsioonil oleva isiku või huvigrupi poolehoidu. Kardetakse jääda nende ees vaenlaseks, nii tehes asju, mida ise õigeks ei pea.

Poliitmaastik ja meedia pakub musternäiteid. Siis kui inimene on paika pandud, aga tõde tuleb välja, ei huvita see mitte kedagi. Kui aga selles kontekstis tahab veel keegi väljandada oma veendumusi, ei tohi seda uskuda. Patuste teod räägivad nende endi vastu.

Inimeste kartus röövib ühiskonnas meelerahu ja meedia ühe enam toitub sellisest kriisist. Tegelikult oleme hirmul, mida meist küll mõelda võidaks. Kui arulage see on! Karta inimesi, kes homme surevad või lähevad meie ümbert, selle asemel et karta Jumalat, kes on igavene ja pakub inimesele päästet ja rahu igas olukorras ja meelerahu.

Jeesus ütles: "Ärge kartke neid, kes ihu tapavad, hinge ei suuda aga tappa, pigem kartke teda, kes võib hinge kui ihu põrgus hukata!" (Mt 10:28) Jutt on kuradist.

Inimestel peaks olema hirm kaotada Jumala soosingut, selle asemel et püüelda inimeste heakskiitu. Kui Jumal ei ole enam Sinu poolt, oled sa tegelikult kaotanud, sest Jumal ei kasuta enam oma väge Sinu heaks ega seisa Sinu eest. Ammugi veel siis, kui see saab saatuslikuks ja kurat tuleb Su hinge järgi. Seda tuleks karta! Kui sa tahad olla esmalt inimeste meele järgi, kurvastad sa sellega Jumala vaimu ja ta tõmbub tagasi. Sa jääd üksi. Ent ükskõik mis hinnaga, inimene peaks jääma iseendaks ja Jumala poolele, et Jumalal oleks temast hea meel. See nõuab otsuse tegemist. Iga kord, kui see esile tuleb. Sa pead lahti ütlelda soovist olla inimestele meelt mööda. Sellest sõltub inimese saatus igavikus.

Inimesed ei saa anda meile mitte kunagi nii palju armastust ja me ei saa kunagi täit rahuldust, kui me nende peale loodame, siis on vaid aja küsimus, millal Sa pettud. Sest inimestel ei ole armastust. Nad armastavad vaid ennast, oma pattu. Kui aga valida Jumal, siis ükskord ootab Sind ees tema austus ja ühel päeval saab see avalikuks, kui nemad, kes Sind häbistasid, saavad kätte oma palga, seda sama, mida nad tegid kannatajale. See on täiesti kindel, kuid inimeste vastuarmastuses ei saa kunagi kindel olla. Juba täna võib järgneda hülgamine. Mis kestab vaid seni, kuni neil on huvi Sinult kasu saada.

Kõiges mis sa teed, tuleks valida Jumala poole, vähemasti saad sa sel juhul jääda enda suhtes ausaks ja sa ei pea kahetsema, kui sa saad alandatud, et tegid vale otsuse ning sind visati minema nagu kalts. Kuid Jumalaga koos Sa säilitad eneseväärikuse ja Jumal annab jõudu igas olukorras ning armastust, piiramatult ja kannatustes rõõmu! Nii on see alati olnud. Sellepärast maksab isegi kannatada? Aga kõige olulisem, Sa ei tee enam inimestele meeldimise v mugandumise pattu!

Üksnes kuradile on kasulik et kristlased ei räägiks nii ebamugaval teemal kui seda patt on, vaid üksnes armastusest; sest siis need inimesed surevad oma pattudes ja on kuradi omad, nad ei saa kunagi päästetud. Seetõttu paljud patused naeravad kristlaste üle ja ütlevad, meil on ka armastus! "Tõesti või? Kas selles on vägi?" "Mis asi see vägi on?" Maailma armastus ei ole väeline, mida Jumal annab. Saatan teab ka seda ja seetõttu sunnib kristlasi vaikima, et need ei rääkiks kogu evangeeliumi, ehk medali teist poolt, mis tähendab pattude ülestunnistust ja meeleprandust. Aga see ei ole enam poliitkorrektne jutt. Nii nagu te isegi teate, paljudest pattudest ei lubata enam rääkida. "Rääkige armastusest," ütlevad patused. "Jah. Me võime rääkida teile armastusest. Kumba te enne tahate kuulda, kas head uudist või halba?"

Hea uudis on see, et te võite saada põrgust päästetud. "Ah te ei usu?" Siis te ei usu ka et patt on olemas. Aga siis ei ole mõtet ka halba uudist rääkida! Meil on tegelikult kaks head uudist. See halb uudis on tegelikult väga hea uudis!

Kristlik Mõttevõra