Kristlik Mõttevõra

Miks nad ei pääse

25.03.21 08:25 AM By Kristlik Mõttevõra

Miks inimesed ei saa aru evangeeliumist? Sest väga vähe räägitakse patust. Kui siis natuke mokaotsast. Kui inimene saab teada mis patud tal on, siis tark inimene võtab teadmiseks kui ta vähegi oma hingest hoolib ning parandab meelt. Ka usklikud!


Ühe keskmise inimese hingel on püsivalt vähemalt 20 pattu, minimaalselt!


Patud ei ole üksnes vargus, mõrv või abielurikkumine, mida paljud kuulnud on (kümnest käsust), mis on salajased patud. Kuna nad ei ole neid patte toime pannud, siis nad arvavad, et nad on head ja kenad inimesed. Aga, kas ta teab ka kui palju patte tegelikult on? Kui mitte, siis ta ei tulegi usule, seda juhul, kui evangeeliumi sõnum on üksnes: Jumal armastab sind. "Hästi. Las ta armastab, kui talle meeldib. Ju ma siis olen seda väärt! Isegi Jumal tahab minule meeldida." mõtleb inimene ja ei teagi, et ta hing läheb hukka. Juhul, kui usklikud jätavad olulised asjad rääkimata. Seni kuni ta ei tea, ei tule ka tõetunnetust.


Ka paljud kristlased, kes võtavad pääste vastu, aga ei paranda meelt, tegelikult ei pääse. Kui nad vaid oleksid kuulnud pattudest, siis nad pääseksid. (Vt sarnane olukord. "Sest mul on viis venda, et ta hoiataks neid, et nemadki ei satuks siia piinapaika!" Lk 16:28 vt ka s. 22) Kui keegi ei räägi sinu patust võid olla aastaid kristlane ja mõelda, mis jama küll on? Kui sa siis lõpuks kuuled oma paljudest pattudest, siis mõtled: "Oleks ma seda varem teadnud! Miks keegi ei rääkinud?!" Ent parem hilja, kui mitte kunagi, kehtib ka siin. 


Vahel, ehk oled kuulnud, et palvetatakse ka nende pattude pärast, millest ei pruugi teadlik olla. Miks? Sest keegi ei ole rääkinud ja sa ei pruugi üldse teada, et sul on tõsised probleemid. Näiteks sa oled usklik, päästetud, aga sul avaldub edevus või enesehaletsus või riiakus või hoopis pilkamise patt. Seetõttu meeleparandus on hädavajalik juhul, kui sa selliseid pahed endas avastad. Peale seda tuleb läbida ka meele uuendus, kus sa edaspidi väldid neid ja tead, et patule tuleb otsustavalt vastu seista.


Paastuaeg on just parasjagu pikk aeg, et vähemalt iga päev üks patt ette võtta, see endale selgeks teha ja välja juurida. Me võime siiralt arvata, et meil on kõik korras, aga kui Jumala Vaim näitab patule, siis tuleb selle vastu võidelda, võtta seda tõsiselt. See on põhjus, miks üks võetakse ära, teine jääb maha, Lk 17:34jj, kuigi mõlemad on usklikud. 


Kui vaadata mis elu eestlased elavad, siis enamus rahvast läheb põrgusse.


Kahjuks küll, sest nende ülbed patud on kõigile nähtavad. Mõni mõtleb, et ma lähen kohtu alla, küll ma siis pääsen. Ei sa lähe. Nende kohta ütleb Johannes, et neile on kohus juba mõistetud. Jüngrid küsisid Jeesuselt, et mis temast saab, aga Jeesus vastas, mis see sinu asi on, sa vaata, et sa ise pääsed kui ma tulen, et sa valmis oled. Valvake, ütles ta. Seda ta ütles nende endi päästeks. 


Vaadates, mis maailmas toimub, siis Tema teine tulek võib olla väga lähedal.


2Pe 3:3, "Seda teadke esmalt, et viimseil päevil tuleb pilkesõnadega pilkajaid, kes käivad iseenese himude järgi". Seda varem ei ole olnud, mida te nüüd kõikjal kohtate nii silmnähtavalt! Aga see on lõpuaja märk (!), mida tuleb tähele panna. Pilkajad ei pääse, 1Kr 6:10, need on jumalavastased, 1Kr 5:11, mille kurja juur on ülbus ning neid kannustab iseenese himu. Nõnda siis, muidu olete ilmaaegu saanud usklikuks, 1Kr 5:2.


Hoiatage inimesi pattude eest, sest nõnda te päästate nende hinged. Uurige ennast läbi. Hoiduge kõigest kurjast ja muutuge meele uuendamise teel. Kui sa oled Jeesusele andnud volituse Sind päästa, siis vaata hästi, et selleks pole takistusi kui Ta tuleb koguduse järgi.


Maranatha.

Kristlik Mõttevõra