Kristlik Mõttevõra

INIMENE EI SAA JUMALA LOOMINGUT PAREMAKS TEHA

12.01.21 09:38 AM By Kristlik Mõttevõra

Jumal on loonud kõik inimesed eriliseks ja maailmas ei ole mitte ainsatki identse iseloomuga isikut, kes oleks nagu Sina. Ka välimuselt.
Ainuüksi see fakt kõneleb Jumala olemasolust ja suurest armastusest Sinu vastu, kui väga ta Sind armastab.
Inimesed, kes seda ei mõista, üritavad teisi ümber kasvatada, muuta neid endale meelepäraseks, aga kõik need muutmise katsed on lõppenud edutult kui need ei lõppe fataalselt. Sageli naised arvavad, et nad saavad oma mehi muuta või emad arvavad, et nad saavad lapsi muuta. Ei saa!
Sest iga inimene on Jumala unikaalne looming ja seda, mida Jumal on loonud ei saa teha paremaks, vaid üksnes ära rikkuda.
Kui sa tahad midagi muuta, siis proovi esmalt ennast muuta ja sa kohe näed, kui raske see on! Kuid Jumal ei ürita teha sinust mõnda teist inimest. Ta peab sind väärtuslikuks sellisena, nagu sa oled.
Kuid loo tarkus seisneb selles, et inimene peab ennast avastama ja õppima tundma, milline ta on ja millisena Jumal teda näeb. Kui inimene leiab iseennast üles, õpib ta väärtustama ka kõiki teisi, keda Jumal on loonud.
Kuid selle kõige juures saab inimene paluda Jumala abi, kes lausa ootab seda ja tuleb kohe appi, kui keegi Teda palub. Kui juba Jumal peab kasutama selleks üleloomulikku vahendit nagu näiteks Püha Vaim, siis võIb arvata, kui kannatlik ta selles on ja mille tulemuseks on ime, kui inimene uuesti sünnib Tema vaimust. Üksnes Jumal suudab seda teha, talle pole miski võimatu. Üksnes uuestisündinud kogeb elu kõrgemat kvaliteeti, mida Jumal talle pakub.
Selleks, et see juhtuks, pead sa paluma Jumala appi ja saama päästetud e teisisõnu uuesti sündima ülalt. Sest kes ei sünni ülalt (Jh 3:3), see ei saa seda ime eneses näha. Selleks tuleb Jeesus vastu võtta (Rm 10:9), aga edaspidine on Sinu ja Püha Vaimu koostöö, milles ta sind õpetab ja juhib. Sa saad igal ajal nõu küsida ja olla Jumala laps. Sa oled piisavalt hea ja endaga rahul ning rahus.

Kristlik Mõttevõra