Kristlik Mõttevõra

HÄBENEDA POLE MIDAGI

10.02.21 08:30 AM By Kristlik Mõttevõra

Paljudel jumalalastel oleks vajalik deemonitest vabaks saada, kuid nad ei mõista, et nad seda on ja vajavad või siis, et väljapääsutee üldse olemas on.
Paljud inimesed on vaevatud eelseisvate sündmuste ootustest ja ideedest, aga enamus neist on deemonliku tähendusega. Mis pööravad seoses tulevikusündmustega tähelepanu inimese muljetele tema mõistuses, aga nad kõik eksivad, sest need tulevad valeprohveteeringute vaimust. Need tuleb inimesest välja ajada (!) ja siis saab rahu tulla. Neil tuleb kasutada oma vaimulikku autoriteeri probleemi lahendamiseks.
Jeesus ei oodanud kuni tuleb mõni vaimulik konverents, mõni esineja, kes asja õpetab ja demonstreerib vaimude väljaajamist. Hoopiski mitte! Kus iganes, ta kuulutas evangeeliumi Jumala riigist, ajas välja kurjad vaimud ja tervendas haiged. Jeesus tegi seda nagu elementaarset asja otsekohe, kui oli mõnda kohta saabunud, kehtestades selles paigas Jumalariigi seadused. (Midagi sellesarnast tehakse ka Pereraadio valulävi või palvesaates laupäeva õhtutel.) Ta ei mõelnud hetkeski, kas seal võib olla kurje vaime või mitte, vaid ta teadis, et need on seal ja need tuleb käsutada ja nad minema kihutada!
Ta ei juhtinud ka inimesi kõrvale kuhugi nurga taha, et siis diskreetselt asja ära korraldada. Ei! Teda ei häirinud inimeste arvamus vabastamise protsessist. Tema tähelepanu oli keskendunud vabastamisele, et muuta inimeste elu. Vahel ta ajas neid välja terveid hulki seal, kus neid leidis ja tema jüngrid nägid, et see sama asi neilgi õnnestub, Lk 10 ptk. Vahel korraldatakse vaimude väljaajamiseks eraldi teenistus, et inimesi mitte liigselt häirida, sest neil on ebameeldiv oma muret teatavaks teha või nad häbenevad. Aga kui inimene võtab nõuks oma vabastamist salajas hoida, vaevalt et ta kaua seda vabadust hoida suudab? Jeesus käskis sellest avalikult rääkida, loe Mk 5:19.
Sest kurjad vaimud tegutsevad pimeduse varjus, varjatult, aga Jumal on valgus ja kes tahab käia tema järel, käib valguses ja temas ei ole mingit pimedust, 1Jh 1:5. Pange vaid tuli põlema ja te näete kuidas satikad laiali jooksevad. Nii jooksevad ka kurjad vaimud laiali vaimuvalguses. Me ei saa mõelda mis inimesed meist mõtlevad, vaid tuleb mõelda Kristuse vere kaitsele ja elule. Kes Issandat häbenevad, nende käsi käib täbarasti, Mt 10:32. Minge valguse juurde ja olge valguses, mitte vaka all, sest lampi ei panda peitu, Mt 5:15, vaid see paistku kõigile ja saagu teatavaks. Samal põhjusel on vahel vaja üles tunnistada oma eksimused, et kurat ei saaks teid enam sama asjaga kiusata, kui te just ei suuda talle vastu panna; Jk 4:7.

Nõnda siis kui sa loed seda teksti, siis Sinu reaktsioon näitab seda, kas sa seda vajad või mitte. Ärritus, iiveldus, värisemine, vihastumine või tekkinud peavalu või mõned teised ootamatud sümptomid võivad olla välised tundemärgid, et inimene vajab vabastamist. Kuid alati ei ole väliseid tundemärke, sest deemonid on kavalad ja poevad peitu ja need tuleb üles otsida ning kratist kinni nabada ja välja visata!

Kristlik Mõttevõra