Kristlik Mõttevõra

Ei loe õigus, vaid rahu

09.03.21 02:39 PM By Kristlik Mõttevõra

Kuidas Jeesus saab olla koguduse ees, kui need on omavahel riius?

Taevas ei saa panna kogudusi eri linnadesse või riikidesse, mis on välistatud nagu lapsevanem paneb riidu läinud lapsed eri tubadesse.
Paljud lapsed heidavad ette, et mul ei ole oma tuba. Taevas on üksmeel ja riiakust ei ole. Gl 5:19jj Sinna ei pääse keegi kes riius on. Jumala riik on õigus ja rahu ja rõõm Pühas Vaimus, üles ehitatud armastusel ja ühtsusel. Meilt oodatakse rahutegemist ja riiakuse välja heitmist enda elust. 1Kr 3:3.
Riiakuse juur on uhkus, koos kadeduse, kiivuse ja muude pattudega. Uhked arvavad, et ainult nende seisukoht on õige. Perekondades ja inimkooslustes on palju lahkhelisid, tülisid, riidu ja leppimatust. Pühakiri ei küsi kellel on ÕIGUS, vaid riid lahutab neid KÕIKI Jumalast, riiakus on patt.


Kui me olime alles patused, tema vaenlased, siis Ta juba andestas meile, Rm 5:8. Aga meie teeme talle jätkuvalt meelehärmi oma riiakusega.
Seepärast riiakus kaasinimestega tõmbab meie peale Jumala viha. Otsusta lahti saada riiu kalduvusest. Jeesus oli rahutegija, kes kannatas kõik ära. 1P 2:23. Võida kuri ära heaga, Rm 12:21. Taotlege rahu kõikidega ja pühitsust, milleta keegi ei saa näha Issandat, Hb 12:14.

Kristlik Mõttevõra