Kristlik Mõttevõra

TA ON ARMASTUSE VÄGI

21.08.21 09:00 AM By Kristlik Mõttevõra

ARMASTUSE VÄGI

Me kõik teame, et Jumal äratas Jeesuse üles. Aga oled sa mõelnud kuidas? Kas ta tuli kohale nagu Eedeni aias või kuidas see toimus, oled sa mõelnud? Ilmselt mitte. Tegelikult äratas Jeesuse üles Püha Vaim. Püha Vaim langes ja täpselt sama moodi nagu Jeesus äratas surnuid üles Vaimu väe abil, nii äratati ka Jeesus üles. Mõtle nüüd? Kes seda tegi? See asetab Püha Vaimu hoopis uuele tasandile sinu jaoks kui ta ehk varem oli. Selline tüütu "putukas" kes muudkui sinu pattudega tegeleb ja kutsub sind meelt parandama, mis on ebamugav, on ju? Kui sa aga hakkad mõtlema, kes või kui võimas vägi Püha Vaim on, et ta äratas ka Jumala Poja üles surnuist, siis sa hakkad vaatama asjadele hoopis uuest perspektiivist.


Sa hakkad austama Püha Vaimu nii nagu ta seda väärib ja ei kurvasta teda enam. Sa sead Püha Vaimu õigele kohale oma elus, seal, kus ta Jumalas on.


Püha Vaim ei ole selline tundmatu, kauge ja mõistmatu, kes väidetavalt annab sulle armastamise võime, kuigi sa seda ei kasuta v ei tea mis see tähendab; või ei ole see, kes kõigest rahu annab ja sa peaaegu kunagi seda ei koge; või ei ole see kes rõõmu toob, sest mis mõttes see


Püha Vaimu and siis on, kui ma  rõõmustan juba lapsest alates? Aga võta ära see and ja inimene muutub tundetuks, õnnetuks, mis ei tähenda veel seda, et ta Jumalat otsima hakkab ja rõõmu palub. Küllap meil on Püha Vaimust selline vildakas ja nadi ettekujutus, et ega ta suurt mu elu ei mõjuta. Muidugi mitte!


Kui sa teda kurvastad ja ta tagasi tõmbub, siis sa ei koge teda, ta jääb kaugeks. Ta on delikaatne ja armastus, nagu Jumal Isa v Jeesus. Sa ju mõistad, et Jeesus on armastus, aga kas sa mõistad, et ka Püha Vaim armastab sind ja on armastus, sest ta on Jumal! Kui ta aga äratas Jeesuse üles, siis kujuta ette, et see oli tema üks oodatuim ülesanne. Ta pidi isegi 40 päeva valmis olema enne, kui ta sai tulla kohale meid täitma! 3 päeva ootama, et Jumala poeg üles äratada ja taas temas olla, sest Jumala hülgas Jeesuse ihu (Mt 27:47). Milline taaskohtumise rõõm! Seda on raske ette kujutada, aga oleks tahtnud kuulda taeva inglite hõiskamist, sest juba sellest kui sina said päästetud, tõusis inglite seas rõõmukisa, milline see oli siis, kui Jeesus "päästeti" hauast ja ta üles ärkas? See oli võimas! Püha Vaimu teod. Kelle tempel on ka sinu ihu, kus ta elab. 


Hakka teda tänama: "Kallis Püha Vaim, ma armastan sind ja ma tahan kogu oma elu olla sinu poolt juhitud, õpetatud, tervendatud ja kõike mida ma teen, tahan selles austada sind. Sest kui pole sind, pole minus midagi, kui pole sind, ei saa ma Isaga suhelda. Kui pole sind, olen ma vaimus endiselt surnud. Tänu sulle kallis Püha Vaim, ma armastan sind!"

Kristlik Mõttevõra