Kristlik Mõttevõra

40 PÄEVAGA MARSILE

10.12.22 09:09 AM By Kristlik Mõttevõra

Uue VASMIR plasmamootoriga võib NASA reisida Marsile kuue nädalaga!

Uue Vasimri plasmamootoriga võib NASA Marsile reisida vähem kui kuue nädalaga, 50 km/s; jah, lugesite õigesti, ühe sekundiga 50 km!

Ad Astra Rocket Company of Texas on saanud NASA-lt kogusummas 10 miljonit dollarit raha oma muutuva spetsiifilise impulsi magnetoplasma raketi (VASIMR) edasiarendamiseks. See on elektromagnetiline tõukejõud, mis suudab toimetada kosmoselaeva Marsile umbes 39 päevaga. NASA rahastamine oli osa partnerlusest „12 järgmist kosmosetehnoloogiat uurimiseks”.

Ad Astra rakett lendab kümme korda kiiremini kui tänapäeva keemiaraketid, kasutades kümnendiku kütusekogusest.

Endise MIT-i õpilase, NASA astronaudi ja nüüdse Ad Astra tegevjuhi Franklin Chang Diazi sõnul vähendaks VASIMR-süsteem Marsi reisi kuude võrra. Diazi sõnul pole see nagu ükski teine rakett, mida olete varem näinud. See on plasmarakett. VASIMR Rocketit ei kasutata asjade väljalaskmiseks; seda kasutatakse juba orbiidil olevate asjade jaoks või veoks. Seda nimetatakse "kosmose tõukejõuks".

VASIMR soojendab plasma, elektriliselt laetud gaasi, raadiolainete abil erakordselt kõrge temperatuurini. Seejärel pakub süsteem tõukejõudu, suunates kuuma plasma mootori tagaosast välja. Diazi sõnul säästab VASIMR tuhandeid galloneid raketikütust ja kümneid miljoneid dollareid aastas. See mootor on tõeliselt hämmastav ja võib meid kosmose uurimisel palju aidata. Lõppkokkuvõttes see aitab meil jõuda meie päikesesüsteemide välisservadeni. See on ainulaadne. Diaz selgitab videos üksikasjalikult kosmosereiside päritolu ja seda, miks magnetoplasma raketitehnoloogia muudab kosmosereise ja -uuringuid.

Kuvatõmmis: VASMIR tehnoloogia - plasma rakett
Kuvatõmmis (print screen). Kuidas see tehnoloogia töötab? Allikas: Schematic diagram of a VASIMR

Loe plasmamootorist täpsemalt Ad Astra Rocket Company veebilehelt: The VASIMR® Engine

Kristlik Mõttevõra