Kristlik Mõttevõra

RAHU ON ÜLEM KUI MÕISTMINE

27.09.23 09:15 AM By Kristlik Mõttevõra

Te kõik teate, et Jumala riik on õigus ja rahu ja rõõm Pühas Vaimus. Te kõik olete lugenud, et rõõm Pühas Vaimus on tugevuseks, selle vaimuvilja tõttu te olete igas olukorras usus tugevad. Kuid vähesed teavad teist seda, mida teeb rahu? 

Ilma rahuta muutub inimene esmalt kärsituks ja siis rahutuks ja võib kaotada isegi enesekontrolli ning sattuda paanikasse. Kui tugevuseks antakse Püha Vaimu rõõm, siis milleks antakse rahu? Mida see teeb, on küsimus. Sest Jumala riik ei ole üksnes õigus ja rõõm Pühas Vaimus, vaid ka rahu. (Rm 14:17) 

Kui inimene muutub rahutuks, siis ta mõtted hakkavad lendama nagu pendel, kord usus, kord kartuse vahel. Seetõttu ei piisa üksnes teadmisest, et sa oled õigeks mõistetud, sul on õigus, mis tuleb usust! Vaja on keskenduda. Kui meid ümbritsevad keerulised sündmused, siis meie mõtteid segunevad usu mõtetega ja meil on kõvasti mõtlemist. On nii? Jeesus juhtis ühtelugu jüngrite tähelepanu tema isikule. 

Kuid nüüd meil ei ole Jeesust, kes "meie paadis" vaigistaks tormi või teeks meie keskel midagi sellist, mis meie silmadele nähtav on. See aga ei tähenda et Jeesust ei ole lähedal. Vastupidi, ta on veelgi lähemal ja ta on sinu SEES. Seda ta ütles ise. Nüüd sa saad vaadata enda sisse ja öelda, Jeesus: ma olen sellest või teisest asjast muutunud rahutuks? Miks? Anna mulle oma rahu! 

Ta ütleb, et ma olen sulle juba andnud kõik mida sa vajad. See ei ole isegi usuküsimus. See on sinu meele seisund. See milline on sinu mõttemaailm. Mõtetest algab patt, aga algab ka rahutus. Millest sa mõtled, see on võti. Seetõttu tuleb keskenduda mitte sellele, mida sa näed silmadega, mida sa loed või kuuled iga päev. See muudab iga inimese rahutuks, on ju nii? Kui rahu toob Püha Vaim ja pühakiri kinnitab, et see on meile juba antud, siis see sõltub ei kellestki muust kui vaid iseendast.

Paulus defineerib selle väga selgelt, mida tuleb teha, et rahu mitte kaotada ja seda alles hoida. See on ju olemas, see on Püha Vaimu and. Ta ütleb: "Ja Jumala rahu, mis on ülem kui kogu mõistmine, hoiab teie südamed ja mõtted (Toim: nous) Kristuses Jeesuses." Rahu on rohkem kui meie mõtted, see on üleloomulik. Kuid rahu te saate siis, kui te hoiate oma mõtted Kristuses. 

Seetõttu on kaks tähtsat asja, mida tuleb silmas pidada. Kui te mõtted lähevad "rändama" või te vaatate olukordadele, siis selle asemel tuleks mõtted suunata Kristuse peale. Ta on teie sees. Ta on kohal oma Vaimu läbi, nagu ta tõotas. Te ei vaata selles väljapoole, vaid sissepoole, see on teie mõttelaadi muutus. Muutes oma mõttelaadi, te keskendute Kristusele. Mõtted tuleb hoida Kristuses. See ei tähenda seda, et te millestki muust ei mõtlegi. Aga kui teie silmadele või kõrvadele tuleb väljastpoolt rahutuid mõtteid, siis te kustutage need ja keskenduge oma südames Kristusele ja tema mõtetele. Tema aga täidab teid oma rahuga. Aga see on juba üleloomulik. Teid ei kõiguta mitte miski! See on üleloomulik muutus meie sees, vaimus, aga ka meeltes (nous) ning mõttelaadis, mis toimub pidevalt. Seda siis, kui teie mõttelaad, teie mõtted on suunatud õiges suunas. 

Rahu täidab teie südame ja te saate kogeda Jumala riigi üleloomulikku mõju rahutute mõtete üle. Kõige üle. See hoiab teie usu Kristuse peal, õigupoolest Kristus hoiab teid sisemise väe abil. Rõõm teeb tugevaks, rahu teeb kindlaks. See on rahu Kristuse meeles ja vaimus.

Jh 14:27 "Rahu ma jätan teile, oma rahu ma annan teile. Mina ei anna teile nõnda, nagu maailm annab. Teie süda ärgu ehmugu ega mingu araks!" Seetõttu see on olemas. See on Kristuse rahu. Kristus on teie sees. Kristus annab selle teile üleloomulikult. Kuid alustage oma mõtetest, oma mõttelaadi muutusest. See ei ole mingi pikk protsess, vaid toimib momentaalselt. Kui te vaatate Kristsusele ja enda sisse. Rahu on ülem kui KOGU mõistmine, kirjutas Paulus. Rahu on üle mõtete ja mõttelaadi. Seega üle igasuguse mõttelaadi. Seetõttu see ongi Jumala riigi vaimuvili, tähtis tugi koos rõõmu ja õigusega mis tuleb usust Kristusesse. Seetõttu ei ole põhjust rahust aru saada mõistusega, see on üleloomulik, Püha Vaimu vili, mis on juba antud. Võtke see teadmiseks ja võtke vastu!

"Ja Jumala rahu, mis on ülem kui kogu mõistmine, hoiab teie südamed ja mõtted Kristuses Jeesuses." Fl 4:7

Kristlik Mõttevõra