Kristlik Mõttevõra

MILLAL KURAT PÕGENEB

02.09.22 10:38 AM By Kristlik Mõttevõra

Alistumisest ei piisa. (Jk 4:7) Kurat kiusab ikka edasi. Ta ei põgene pelgalt seetõttu et te alistute Jumalale. Kui teile on räägitud et ta põgeneb, siis, see ei ole päris nii. Ta põgeneb alles siis, kui te panete talle vastu! Te peate vastu hakkama! Kui te midagi ei tee, siis ta ei põgene, kui te aga ründate kuradit, alles siis ta põgeneb! Te peate ründama, kui te tahate teda eemal hoida.

Mõned inimesed ei saa aru, miks kurat ei põgene? Piibel ju ütleb, et kui Jumalale alistuda, siis ta põgeneb? Kurat aga kasutab ära seda olukorda, hakkab inimest süüdistama asjades, mida Jumal juba ammu ära lahendas ja unustas. Inimene muudkui mõtleb, mis tal viga on, et kurat teda kiusab? Kuid inimesel pole häda midagi, tal tuleb lihtsalt võidelda! Niisama, kristlane olles, kurat ei põgene. Deemonid põgenevad alles siis, kui neid selleks sunnitakse. Siis nad lasevad jalga! Neid on vaja meelevallaga käskida ja sundida.

Tähtis on panna vastu, mõni peab isegi vereni vastu panema enne, kui kurat põgeneb (Hb 12:4), aga ta põgeneb, sest mõlemad eeldused on täidetud. Jumalale alistumine ja kuradiga võitlemine.

Kurat kardab Jeesuse nime nagu tuld! Tal pole mingit väge Jeesuse esindaja ees ega vastu seista pühadele. Ta saab vaid põgeneda.

Niisiis. Kui te olete Jumalale alistunud ja seda te olete, siis võtke kätte kogu Jumala sõjavarustus, kõik vaimurelvad ja andke tuld! Ärge otsige vigu, justkui te ei ole piisavalt alistunud veel, mis on valeõpetus. (Te jäätegi kaevama ja enam ei vaata Jeesusele, verele ega armule.) Te saate olla kas juba alistunud või mitte, mingit teist võimalust ei ole. Püha osadus on selle tunnistus, et te olete Jumala ees valiku teinud.

Jumal ei eelda siin mingit tuhas püherdamist, vaid elementaarset Jumalaga arvestamist ja temas olemist. Te ei saa seista uksepiida peal, kui te astusite sisse, siis te olete sees. Kui te kutsusite Jeesuse oma südamesse, siis ta tuli sisse, mitte ei jäänud ukse peale seisma ega tulnud korraks esikusse. Sama on alistumisega. Jah või ei. Teie "jah" olgu jah ja ei olgu ei. Mitte, ma ei tea täpselt kes ma olen ja kelle poolt.

Vaja läheb väga vähe ja juba ta jätab teid rahule. Aga te peate võtma vaimurelva, Jumala sõna ja see on terav, mis ajab isegi kuradile hirmu naha vahele. Jeesuse nimes on vägi, aga Jumala sõna on tera ja lõikaja.
" Alistuge siis Jumalale! Pange vastu kuradile, siis ta põgeneb teie juurest." Jk 4:7

Kristlik Mõttevõra